LGBTİ+Manşet

Almanya’da interseks bebeklerin cinsiyet opsiyonuna onay

0

Almanya’da hükümet interseks bebekler için doğum belgelerinde üçüncü bir cinsiyet opsiyonunu mümkün kılan yasa tasarısını onayladı.

Hükümet tarafından onaylanan yasayı Almanya Federal Aile, Yaşlılar, Kadınlar ve Gençlik Bakanlığı sosyal medyadan duyurdu.

Almanya’da koalisyon hükümetinin kabul ettiği yasa tasarısına göre hem erkek hem de kadın organlarıyla doğan interseks bebeklerin cinsiyeti artık “çeşitli” ibaresi altında kaydedilebilecek.

Gelişmeyi, Almanya Federal Aile, Yaşlılar, Kadınlar ve Gençlik Bakanlığı resmi Twitter hesabından duyurdu. Paylaşımda, kendini ‘kadın’ ya da ‘erkek’ olarak tanımlamak istemeyenlerin resmi kayıtlarda ‘çeşitli’ olarak kaydolabileceği ifade edildi.

Danimarka, İrlanda, Malta, Norveç ve İsveç’in ardından geçen ay Portekiz, transseksüel kimliğin kişilerin kendi inisiyatifinde bir hak olduğunu yasal güvence altına alan altıncı Avrupa ülkesi oldu.

Söz konusu düzenleme ile interseks bebeklerin hayatlarının ileri evrelerinde kendi cinsiyetlerini kendileri seçebilmeleri adına bebeklikte yapılan cerrahi müdahaleler de yasaklandı.

 

(Artı Gerçek)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.