DoğaGünün ManşetiManşet

Alakır Nehri Kardeşliği: Biz iyiyiz, yangın Alakır Barajı göletinin yanındaki alanda çıktı!

0

Antalya’nın Kumluca ilçesi Alakır Çayı yakınlarında, bugün saat 10.00 sıralarında orman yangını çıktı. Yangına 5 helikopter ve 2 amfibi uçakla müdahale edildiği belirtildi. Yangın haberini alır almaz iletişime geçmeye çalıştığımız Alakır Nehri Kardeşliği’nden Tuğba Günal ve Birhan Erkutlu  ise yangının kendi yaşam alanlarından çok uzakta çıktığını kaydetti.

Antalya’nın Kumluca ilçesi Alakır Çayı yakınlarında orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangına 5 helikopter ve 2 amfibi uçakla müdahale etmeye başladı. 15 arazöz ve 2 dozer de yangın bölgesine sevk edildi. Bölgenin sarp olması nedeniyle kara ekiplerinin güçlükle ilerlediği bildirildi.

Alakır Nehri Kardeşliği: Yangın Alakır Barajı göletinin yanında çıktı

Alakır Çayı yakınlarında orman yangını çıktığı haberi üzerine bölgede yıllardır HES karşıtı doğa hakkı mücadelesi sürdüren Tuğba ve Birhan’a ulaşıp onların durumlarını öğrenmeye çalıştık.

Alakır Nehri Kardeşliği facebook sayfası üzerinden yazdığımız mesaja yanıt ise 13:40 sıralarında geldi.

Yangın bizden 35 km aşağıdaki büyük Alakır barajının sahilinde çıktı. 1 saat kadar önce de kontrol altına alındı. Çok yayılmadan önlendi şükür. Bizden çok uzaktaydı. Çok sağolun düşündüğünüz için. Çok sevgi selam Alakırınızdan ??✌?” yanıtı ile de derin bir nefes aldık.

Tuğba ile Birhan yangına dair de detay bilgi ilettiler.

Büyük rezervuarlı olan Alakır Barajı 80’lerin başında yapıldı. Onun göletinin hemen dibindeki ormanlık alanda çıktı yangın. Bizden 35-40 km aşağıda sahile doğru. Karacaören köyünün sınırlarında. Kumlucaya yakın.

Baraj gölü ve yakın çevresi ise Nitelikli Doğal Koruma Alanı kapsamında bulunuyor

 

(Yeşil Gazete)

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.