DünyaManşet

İtalya’da otoyol köprüsü çöktü: 11 kişi hayatını kaybetti

0

İtalya’nın Cenova kentinde A10 otoyolu üzerinde bulunan yaklaşık 100 metre yüksekliğindeki Morandi Köprüsü’nün bir kısmı bugün saat 11.15 civarında çöktü.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 1’i çocuk 11 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin ağır yaralandığı bildirildi.

Köprünün yapısal bir sorun nedeniyle çökmüş olabileceği ancak olayda şiddetli yağmur ve fırtınanın da etkili olduğu düşünülüyor.

Görgü tanıklarından biri köprünün yıldırım düşmesinin ardından çöktüğünü ifade etti.

Enkaz altından iki kişi kurtarılırken arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

Köprünün her iki şeridinin de çöktüğü olayda, çok sayıda aracın yere düştüğü ve bazılarının enkaz altında kaldığı belirtildi.

SKY Italia’nın canlı yayınına bağlanan bir yurttaş 9 tane aracı köprüden aşağı uçarken gördüğünü anlattı.

İtalya Ulaştırma Bakanı Danilo Toninelli’nin sosyal medya hesabından yaptığı son dakika açıklamasında, “Cenova’da olanları büyük bir endişeyle takip ediyorum. Korkunç bir trajedi gibi görünüyor.” ifadelerini kullandı.

İtalya İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Salvini ise, “Cenova’daki köprünün çökmesinin ardından durumu takip ediyoruz. Şimdiden hayat kurtarmaya başlayan 200 itfaiye görevlisine teşekkür ediyorum” dedi.

Polcevera Viyadükü olarak da bilinen köprünün inşaatı 1962’de başladı ve 1968’de tamamlandı. Bin 100 metre uzunluğundaki yapının, şimdiye kadar Avrupa’da inşa edilen ilk kablolu beton köprü olduğu söyleniyor.

Morandi Köprüsü alışveriş merkezleri, fabrikalar, bazı yerleşim yerleri, Cenova-Milano tren hattı ve bir nehrin üzerinden geçiyor.

 

(The Guardian, Habertürk)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.