Kültür-SanatManşet

Yeşil Film Ağı 2018 en iyi kısa film ödülü “Su Savaşçıları”nın

0

Yeşil Film Ağı (Green Film Network, GFN) 2018 için en iyi belgesel  ile en iyi kısa filmi belirledi. Dünya çapında 40 festival tarafından aday gösterilen filmler, uluslararası bir jüri tarafından seçildi. Bu yıl 5. kez düzenlenen ödül töreni San Francisco Yeşil Film Festivali (San Francisco Green Film Festival) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Yeşil Film Ödüllerine her yıl Yeşil Film Ağı üyesi bir festival ev sahipliği yapıyor.

2018 için Green Film Network En İyi Belgesel ödülünün sahibi Christian Ferri ve Maxim Aerbugaev tarafından yönetilen “Genesis 2.0”  belgeseli olurken En İyi Kısa Film ödülü ise Michael Premo’nun yönettiği “Water Warriors – Su Savaşçıları”na gitti.

Green Film Network

Yeşil Film Ağı (GFN), çevre konularına odaklanarak dünyanın farklı yerlerinde gerçekleşen film festivallerini bir araya getiriyor. Ağın amacı, çevre temalı festivallerin, tanıtım ve dağıtım etkinliklerini desteklemek ve  proje ortaklıkları geliştirerek bu alandaki profesyonelleri bir araya getirmek.

BIFED de GFN ağı içinde yer alıyor

Bu yıl 10-14 Ekim 2018 tarihlerinde Bozcaada’da gerçekleştirilecek olan BIFED, Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali, Türkiye’den tek üye festival olarak GFN ağında yer alıyor.

 

Haber: Ergi İşbilen

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.