EmekManşet

79 gündür direnen Flormar işçilerinden mesaj: Flormar ve Yves Rocher ürünlerini kullanmayın

0

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Flormar kozmetik firmasında sendikalaştıkları gerekçesiyle işten çıkarılan çoğu kadın 132 işçinin 15 Mayıs’tan bu yana fabrika önünde sürdürdükleri eylem bugün 79. gününe girdi.

İşçilerden Arzu Akyüz, emeklerinin karşılığını alamadığı için sendikaya üye olduğunu belirterek, “İşveren, bizden hep daha fazla çalışmamızı bekledi. Ama maaşa gelince asgari ücretle yetinmemiz gerektiğini söylüyordu. Biz de kendi hakkımızı savunmak için sendikalı olmaya karar verdik. İşveren bunu duyunca önce öncü olan arkadaşlarımızı işten çıkardı. Sonra bize baskı yaptı. Bunun sonucunda biz de işten çıkarıldık” dedi.

Fotoğraflar: Dokuz8

Kendilerine destek veren işçilerin de işten çıkarıldığını ve sayılarının 132’ye ulaştığını söyleyen Akyüz, “Biz mücadelemize devam ediyoruz. Haksız yere çıkarıldık. İşveren bunu kabul etmiyor. Bizimle inatlaşıyor. Ama en sonunda vazgeçecek” diye konuştu.

Fabrika sahibi ve Kocaeli Valiliği’nin tüm engellemelerine rağmen eylemlerine devam edeceklerini vurgulayan Pınar Koca ise tüketicilere seslenerek “Kozmetik ürünü olan Flormar ve Yves Rocher ürünlerini biz sendikadan içeriye girene kadar kullanmayın ve almayın” dedi. 

Oyuncu Aslıhan Gürbüz’den Flormar işçilerine destek: “Ben de işçi çocuğuyum”

20. gün: LGBTİ ve kadın örgütlerinden Flormar direnişine destek

 

(Mezopotamya Ajansı)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.