DünyaManşet

Tahliye edilen Ahed Tamimi: Direnişimiz sürecek

0

İsrail askerlerine vurduğu için cezaevine giren ve Filistin’deki direnişin sembolü hâline gelen 17 yaşındaki Ahed Tamimi, yaklaşık sekiz aydır kaldığı cezaevinden tahliye edildi. Tamimi, “Direnişimiz sürecek” dedi.

Batı Şeria’da geçen yıl İsrail askerlerine vurduğu için annesiyle birlikte tutuklanarak sekiz ay hapis cezasına çarptırılan Filistinli Ahed Tamimi, cezaevinden çıktı. Olayın yaşandığı Aralık 2017’de 16 yaşında olan genç kız, askerlere tekme ve tokat attığı görüntüler sebebiyle Filistin’de kahraman ilan edilirken, İsrail tarafından provokasyonla suçlanmıştı.

Ahed Tamimi ve annesi Neriman Tamimi’nin İsrail’de yargılandığı davada, taraflar sanıkların sekiz ay cezaevinde kalması konusunda anlaşmıştı. Tamimi’nin İsrailli avukatı, genç kızın ve annesinin beklenenden erken cezaevinden salıverilmesinin İsrail’de olağan bir durum olduğunu ve ülkedeki hapishanelerin doluluğundan kaynaklandığını söyledi.

Ahed’in annesi ve diğer akrabalarıyla birlikte Batı Şeria’daki İsrail askerlerine direndiği görüntüler tüm dünyada yankı uyandırmış, olay sonrası genç kızın tutuklanması da İsrail askeri mahkemelerinin Filistinli gençlere yaklaşımınının bir kez daha uluslararası mercek altına alınmasına neden olmuştu.

Ahed’in duvar resmini çizen iki İtalyan gözaltında

Öte yandan Batı Şeria’daki Ayrım Duvarı’na Ahed’in dört metrelik dev bir resmini çizen iki İtalyan ve bir Filistinli’nin İsrail polisi tarafından gözaltına alındıkları bildirildi. Polisin açıklamasında, yüzleri maskeli üçlünün İsrail sınır polisi tarafından duvara yasa dışı çizimler yaparken yakalandıkları, daha sonra arabaları ile kaçmaya çalıştıkları ancak polis tarafından durdurularak, “Beytüllahim bölgesindeki güvenlik duvarına zarar verme ve vandalizm” şüphesiyle gözaltına alındıkları açıklandı.

Resmi çizenlerden biri olduğunu öne süren sokak sanatçısı Jorit Agoch’un ismiyle bir Facebook sayfasından yapılan paylaşımda, Agoch’un gözaltında olduğu ve yardım istediği yönündeki sözlerine yer verildi.

Batı Şeria’daki duvar Filistin direnişine destek veren çok sayıda grafiti ile dolu. Ünlü İngiliz sokak sanatçısı Banksy de burada çizimi bulunan isimler arasında.

 

(DW Türkçe)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.