DoğaGünün ManşetiManşet

Dersim’deki orman yangınına havadan müdahale 3’üncü günde başladı

0

Dersim Pertek’te Cuma günü  çıkan orman yangını geniş bir alana yayıldı. Yangına havadan müdahale ise 3’üncü günde başladı.

 Dersim’in Pertek ilçesi Çataksu köyü yakınlarında, meşe ve ardıç ağaçlarının yoğunlukla bulunduğu ormanlık alanda Perşembe günü saat 17.00 sıralırında yangın çıktı.

Bölgeye Tunceli Orman İşletme Müdürlüğü’nden 1 arazöz, 1 yangın müdahale aracı, 1 iş makinesi ve 20 kişilik ekip sevk edildi. Ancak tüm çabalara rağmen yangın henüz kontrol altına alınamadı.

Arazinin engebeli olması nedeniyle bölgeye ulaşmakta güçlük çekildiği belirtilirken, yangın hızla geniş bir alana yayıldı.

Havadan müdahale 3’üncü günde başladı

Pazar günü sabah saatlerinden itibaren ise Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Adana’da bulunan 1 adet yangın söndürme uçağı bölgeye sevk edilerek havadan müdahale edildi.

Ancak havadan tek uçakla müdahale de sonuç vermedi. Bunun üzerine yangın bölgesinin etrafının iş makinalarıyla temizlenmesi ve yangının yerleşim yerlerine sıçramaması için önlemler alındı.

DHA’ya konuşan Orman İşletme Müdürü Özcan Yüksel, öncelikle yangını kontrol altına almak ve söndürülmesine yoğunlaştıklarını belirterek, “Yangının kontrol altına alınamaması nedeniyle Orman Genel Müdürlüğü haraket merkeziyle görüştük Adana’daki bir yangın uçağı sabah saatlerinden itibaren yangın bölgesine havadan müdahale etmeye başladı ve havadan müdahale halen devam ediyor. Umut ediyorum yangını akşam saatlerine kadar kontrol altına alır ve söndürürüz” dedi.

“Şu an ne kadarlık bir alanın yandığını tam bilmiyoruz” diyen Yüksel, çalışmaların tamamlanmasından sonra yangının çıkış nedenine dair adli ve idari işlemlere başlayacaklarını belirtti.

Giderek büyüyen yangının çıkış nedeni henüz tespit edilemezken, Mezopoyamya Ajansı’nın haberine göre Dersim’de ilk kez uçakla bir orman yangınına müdahale edildi.

 

(Gazete Karınca)

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.