LGBTİ+Manşet

Mersin’de 4. Onur Yürüyüşü valilik yasağı dinlemedi

0

Mersin Onur Haftası Komitesi, valiliğin ret kararına rağmen 4. Mersin Onur Yürüyüşü’nü 14 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirdi. Toplanma mekanı olarak belirlenen Özgecan Aslan Barış Meydanı’na ulaşan aktivistler “Onurlu bir yürüyüş gerçekleştirmek için tüm yasakları reddederek buradayız” dedi.

Kaos GL’den Hakan Aksu’nun haberine göre Onur Haftası Komitesi’nin çağrısıyla LGBTİ+’lar, Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda bugün (14 Temmuz) zılgıtlarla, halaylarla bir araya gelerek 4. Mersin Onur Yürüyüşü’nü gerçekleştirdi. Trans bayrağı üzerinde yapılan podyum yürüyüşünün ardından basın açıklaması okundu.

Basın açıklamasını takiben LGBTİ+’lar üç ayrı sokaktan Onur Yürüyüşü’nü gerçekleştirdi. Yürüyüşün yapıldığı iki ayrı sokakta eşzamanlı olarak basın açıklaması yeniden okundu.

Mersin Onur Haftası Komitesi adına açıklamayı okuyan Pınar Akıncı “Bu güzelliğin karşısında gözü kamaşan ve akıl tutulması yaşayanlar yürüyüşümüzü türlü bahanelerle yasaklamış ama asıl nedenini ise gizleyememişlerdi. Biliyoruz ki homofobi, transfobi, bifobi bu iktidarın kodlarına işlemiş ve eline geçen her fırsatta da bunu göstermekteler” dedi.

LGBTİ+’ların haklarına değinen Akıncı “Bugün ‘buradan bir eşcinsel geçti’, ‘buradan bir biseksüel, transseksüel, artı geçti’ demek için buradayız. Bugün buradayız çünkü yaşam alanlarımız daraltılıyor. Bizler okulda, iş yerinde, sokakta, özel ve kamusal alanda nefrete maruz kalıyoruz. Bugün buradayız çünkü anayasal olarak tanınmıyoruz. Bugün buradayız çünkü kendimizi ifade etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Sokaklar rengârenk

Özgecan Aslan Barış Meydanı’ndaki basın açıklamasının ardından kitle taşıdıkları pankartlarla üç ayrı sokaktan “Dünya yerinden oynar ibneler özgür olsa”, “Dönmeyiz, dönmeyiz biz bu yoldan dönmeyiz” ve “Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez” sloganlarıyla yürüdü.

Coşkulu bir şekilde gerçekleştirilen yürüyüşe sokaklardaki yurttaşlar da destek vererek ilgiyle izledi.

 

Fotoğraflar: Ateş Alpar

(Kaos GL)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.