İklim KriziManşet

Trump’ın “Çevre Koruma Ajansı”nın başına getirdiği iklim inkârcısı Scott Pruitt istifa etti

0

ABD Başkanı Donald Trump tarafından ABD Çevre Koruma Ajansı EPA’nın başına getirildiği Şubat 2017’den bu yana adı skandallarla anılan Scott Pruitt sonunda istifasını açıkladı.

İklim değişikliğinin varlığını inkâr eden, mevcut çevre ve iklim düzenlemelerini tek tek ortadan kaldıran ve büyük şirketlerin sözcülüğünü yapan Pruitt skandallarla anılan görev süresi boyunca sadece çevrecilerin değil, basının ve kamuoyunun da hedefindeydi.

Donald Trump Pruitt’in istifasını kabul ettiğini Twitter üzerinden duyururken kendisinin “müthiş bir iş” çıkardığını yazdı ve Pruitt’e teşekkür etti.

Scott Pruitt istifa mektubunda suçlamaları kabul etmez ve herhangi bir özür dilemezken, suçlamalar nedeniyle görevini sürdürmesinin çok zor olduğunu yazdı.

Scott Pruitt’in görevi sırasında gerçekleşen ve istifasına neden olan skandallar arasında bir şirkete ait lüks bir villada çok düşük bir kirayla oturması, lobicilerin düzenlediği pahalı yurtdışı gezilere katılması, toplam değeri yüz bin doları geçen birinci sınıf uçuşlar yapması ve kabul ettiği pahalı hediyeler sayılıyor.

Scott Pruitt Donald Trump’ın ABD’nin Paris İklim Anlaşması’ndan çekilmesi kararının arkasındaki isim olarak biliniyordu.

Uzun süredir kamuoyunda tanınmış pek çok isim, çevreciler ve Demokrat Partililer tarafından istifaya davet edilen Pruitt’e, son olarak önceki gün Washington DC’de yemek yediği bir lokantada bir kadın istifa çağrısında bulunmuştu.

Pruitt’in yanına gelen ve kucağında 2 yaşındaki oğlu olan Kristin Mink adlı yurttaş, Pruitt’in neden istifa etmesi gerektiğini anlatmış, çekilen video paylaşım rekorları kırmıştı.

Pruitt’in kadına cevap veremediği ve lokantadan ayrılmak zorunda kaldığı bildirilmişti.

 

(Yeşil Gazete)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.