ManşetSivil Toplum

Cinsel suçlara karşı hadım cezası gündemde

0

Cinsel saldırıya maruz kalan ve cinayete kurban giden 8 yaşındaki Eylül’ün ölümüyle ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, bu tür suçlara karşı “cinsel kastrasyon” yönteminin devreye sokulacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “cinsel kastrasyon”, yani  hadım yönetiminin cinsel suçlara karşı yeni dönemde cezai tedbir olarak devreye sokulacağını söyledi.

Bozdağ’ın bu açıklaması, Ankara’da 22 Haziran’da kaybolan ve Cuma günü cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’nın cinayete kurban gittiğinin anlaşılmasının üzerine geldi.

Otopsi raporunda cinsel istismara uğradığı ve boğulduğu belirtilen Eylül’ün ölümüyle ilgili konuşan Bozdağ, “Vahşice bir cinayet. Türkiye olarak bu tür cinayetleri önleme konusunda ciddi tedbirler aldık bugüne kadar” dedi.

Bazı ülkelerde belirli koşullara bağlı olarak uygulanan kastrasyon, kimyasal ya da cerrahi nitelikte olabilir.

Eylül Yağlıkara’nın Ankara’nın Polatlı ilçesine bağlı Uzunbeyli köyündeki komşuları Uğur K. tarafından cinsel istismara uğradıktan sonra öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Eylül’ün cesedi, köyün dışındaki elektrik direğinin dibinde gömülü bulunmuştu. Otopsisinde vücudunda kesici, delici alet izlerine rastlanan küçük kızın cinsel istismar sonrası boğularak öldürüldüğü belirlenmişti.

 

(DW Türkçe)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.