ManşetTürkiye

CHP’den İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusu

0

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında “basın ve yayın yolu ile kamu görevlisinin; suç işlemeye tahrik, kanunlara uymamaya tahrik, kanunsuz emir, nefret ve ayırımcılık” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Tanal, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda şöyle dedi:

“İçişleri Bakanı’nın vermiş olduğu talimat tam olarak kanunsuz emirdir. Valilere vermiş olduğu ‘CHP’lileri cenazeleri kabul etmeyin’ emri ayrıca TCK’nın Nefret ve Ayrımcılık başlıklı 122. maddeye de aykırıdır. Dil, ırk, milliyet, renk, cinsiyet, engellilik, siyasi düşünce, felsefi inanç, din veya mezhep farklılığından kaynaklanan nefret, kanunlarımızca cezalandırılır. Şikayet edilenin ilgili söylemleri CHP’lileri tamamen dışlayan, toplumun dışına itmeye çalışan birtakım sözlerden ibarettir ve suç teşkil etmektedir. Konuşmasında CHP’lilerin cenazelere alınmasın emri vermesi CHP’yi hedef göstererek siyasi algı yaratmaktan başka bir şey değildir.

İçişleri Bakanı’nın vermiş olduğu ‘CHP’lileri cenazelere almayın’ talimatı yasanın belirlediği sınırların dışına çıkmakta ve ilgili valilere kanunsuz emri yerine getirmek ve ayrımcılık suçu oluşturacak eylemi gerçekleştirmeleri için emir vermiştir. Bu işlemlerin ifasında yasanın belirlediği sınırlar dışına çıkmak suç işlemektir.”

 

(Birgün)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.