İklim KriziManşet

AB, ağır vasıtalardan kaynaklı karbondioksit emisyonlarını raporlayacak

0

Avrupa Birliği (AB) üye devletlerinde kayıtlı bulunan kamyon, otobüs, iş makinesi gibi ağır vasıtaların CO2 emisyonlarının ve yakıt tüketimlerinin 1 Ocak 2019’dan itibaren yıllık olarak izlenmesi ve Avrupa Komisyonu’na raporlanması zorunluluk haline geldi.

İzleme ve raporlama gereklilikleri, 2020 yılı itibariyle, ağır vasıta üreticilerine ilişkin CO2 emisyon azaltım hedeflerinin belirlenmesi için ihtiyaç duyulan veriyi sağlayacak. Ağır vasıtaların yakıt tüketimi ve CO2 emisyonlarının izlenmesi piyasalara şeffaflık sağlarken çoğunluğunu KOBİ’lerin oluşturduğu ulaştırma operatörlerine satın alma ve yakıt tasarrufu konularında daha anlamlı karar verme şansı sağlayacak.

AB’deki ağır vasıtalardan kaynaklanan CO2 emisyonlara ilişkin yapılan ilk düzenleme olan yönetmelik, 2016 Avrupa Düşük Emisyonlu Hareketlilik Stratejisi’nin hayata geçirilmesi için atılması gereken adımlardan ilki olarak kabul ediliyor.

12 Haziran’da Avrupa Parlamento’su tarafından kabul edilen yönetmelik 25 Haziran’da Konsey’deki oylamanın ardından yürürlüğe girmiş oldu.

 

(İklim Haber)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.