ManşetSivil Toplum

Mimar Sinan Üniversitesi’nin çatısında yangın!

0

Beyoğlu Fındıklı’da bulunan  Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi binasının çatısında yangın çıktı. Olay yerine Beşiktaş ve Fatih itfaiye ekipleri sevk edildi.

Mimar Sinan Üniversitesinin ana kampüsünde bulunan 3 katlı binanın çatı katında yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın paniğe neden oldu. İhbar üzerine üniversiteye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları devam ediyor.

Devlet Konservatuarı’na tahliye kararı ertelenmişti

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin (MSGSÜ) Beşiktaş iskelesi yakınında bulunan Devlet Konservatuarı’na 21 Haziran Perşembe günü Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisini genişletmek için “Binadan 5 gün içerisinde çıkın” şeklinde talimat gönderilmiş ancak daha sonra gelen tepkiler ve kamuoyu duyarlılığı dikkate alınarak tahliye talebi ertelenmişti.

Tahliye reddini TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı şu şekilde duyurmuştu:

Mimar Sinan Üniversitesi’ne geçici olarak tahsis edilen Dolmabahçe Sarayı Baltacılar Dairesi’nin bir yıldan fazladır devam eden tahliye süreci neticesinde Beşiktaş Kaymakamlığı anılan binayı 26 Haziran Salı günü tahliye edeceğini bildirmişti.

Üniversitenin; sınav dönemini tamamlamamış olması ve taşınılacak yerin tespit edilmesi amacıyla 22.06.2018 tarih ve 554 sayılı yazısı ile yapmış olduğu tahliyenin makul bir süre erteleme talebi, Başkanlığımız tarafından uygun görülmüş olup, tahliye işlemi Beşiktaş Kaymakamlığı tarafından bir süreliğine ertelenmiştir.

Daha önce de ifade ettiğimiz üzere konservatuvarın kapatılması yahut öğrencilerin mağdur edilmesi söz konusu değildir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Beyoğlu Fındıklı’da bulunan  Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi binasının çatısında çıkan yangının çıkış sebebine dair henüz resmi bir açıklama ise yapılmadı

 

Mimar Sinan’a ‘başbakanlık ofisi genişletilecek’ açıklaması ile tahliye talimatı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin tahliyesi ertelendi

 

(Hürriyet, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.