İklim KriziManşet

Belediye başkanının, ‘500 senede bir olur’ dediği Ankara bir kez daha sele teslim

0

Ankara’da etkili olan sağanak yağış, etkisini gösterdiği bazı bölgelerde su birikintilerine ve araçların mahsur kalmasına neden oldu. Çankaya ilçesinde Dikmen Caddesi’nde biriken su nedeni ile bazı araçlar su içinde kaldı.


Ankara´da etkili olan sağanak yağış sırasında Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi´nin bulunduğu alana yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi nedeniyle acil servis çatısında dumanlar yükselirken can kaybı ve yaralanma meydana gelmediği öğrenildi.

500 senede bir olur demişti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, şehirde Mayıs ayında meydana gelen selin ardından yaşanan durumun 500 senede bir meydana gelen doğal bir afet olduğunu ifade ederek, ““Ankara’nın tarihinde görülmemiş bu bölgede. Tek tesellimiz can kaybının olmaması. Yaralıların hayati tehlikesi yok. Maddi hasar büyük. Meteoroloji tahmininin ötesinde bir yağış oldu. Ankara’da yağış oldu bu bölgede afet oldu. Bunun önlemi olamaz. Böyle bir afet çok kısa bir sürede böyle bir afet ile karşılaşınca ne yapabilirsiniz? Bunun önlemi olacak gibi bir şey değil. Önlemler filan söz konusu değil. Bu bir afet oldu nadir yaşanabilecek bir afet.” şeklinde konuşmuştu.

Ankara’da peşpeşe yaşanan sel felaketlerine karşın hiçbir kurumdan iklim değişikliğine dair bir açıklama ise gelmedi. İklim değişikliği konusunda çalışan bilim insanları gerekli önlemler alınmadığı taktirde kar yağışının azalacağı, buna mukabil yağmurun aşırı şiddetleneceği uyarılarında bulunuyor.

Metro seferleri de durduruldu

Kızılay Yenişehir Semt Pazarı´nda da sel sularının oluşturduğu su birikintisi nedeniyle bazı vatandaşlar botlarla kurtarıldı. Çankaya ilçesi Kırıkkonaklar Mahallesi 270´nci cadde sel suları nedeniyle meydana gelen toprak kayması nedeniyle trafiğe kapandı.

 

(Yeşil Gazete, Diken)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.