ManşetTürkiye

Büyükada’da HDP standına yapılan saldırı için etkili soruşturma çağrısı

0

Büyükada’da HDP standına saldırıyı engellemek isterken yaralanan CHP’li Demir yoğun bakımda. Olayla ilgili bir kişi tutuklandı. CHP’den Kaftancıoğlu, saldırıyla ilgili etkili soruşturma talep ettiklerini söyledi.

İstanbul, Büyükada’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) standına yapılan saldırıda yaralanan CHP Gençlik Kollarından 28 yaşındaki Vedat Demir halen yoğun bakımda, 19 yaşındaki Sedat Şahin’in durumu iyi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden dün yapılan açıklamaya göre, saldırıyla ilgili gözaltına alınan dört kişiden biri tutuklandı. Olayda yaralanan bir başka kişi de tedavisinin ardından taburcu edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bu sabah yaralıların tedavi gördüğü Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde, son durumla ilgili açıklama yaptı.

HDP’liler ile CHP’lilerin katıldığı basın toplantısında konuşan Kaftancıoğlu, “Hiçbir seçim, hiçbir iktidar ve hiçbir oy tek bir insanımızın hayatından daha önemli değildir” dedi.

HDP İstanbul il yönetiminden Necdet Özçelik de şunları söyledi:

“Adalar Türkiye mozaiğinin ta kendisidir. Adalar’da Türkler, Türtler, Çerkezler, Gürcüler, Lazlar birlikte barış içerisinde yaşamaktadır. Adalar’da CHP’nin de bizimle yan yana durması bazı kesimleri rahatsız etmiştir.

 

(Bianet)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.