Günün ManşetiHayvan HaklarıManşet

Yüzlerce atı adalara götürmek isteyen faytonculardan hayvan hakları aktivistlerine saldırı

0

Yük Hayvanlarını Koruma ve Kurtarma Derneği, İstanbul Kurtköy’deki İstanbulPark arazisinde bekletilen yüzlerce atı görüntüledi. Kamyonlarla atları Maltepe İskelesi’nden adalara götürmek üzere iken Empati Grubu tarafından sosyal medya mecralarından canlı yayında görüntülenen faytoncular hayvan hakları aktivistlerine saldırı gerçekleştirdi.

 

İstanbul Kurtköy’de bulunan İstanbulPark arazisinde birkaç gündür görülen ve Faytoncular tarafından getirildiği bilinen 209 atın dikkatleri çekmesinin ardından, hayvan hakları savunucuları sosyal medyadan harekete geçti ve atların akıbetleriyle ilgili yetkililerden cevap bekleniyor.

Empati Platformu’ndan Barış Şengün‘ün Adalar İlçe Gıda Tarım Müdür yardımcısı Gülden hanım ile yaptığı görüşmede, konudan haberdar olunmadığı için bilgi veremeyecekleri söylendi. Ancak tüm görüşmelerde Gıda Tarım müdürlüğünden izin alındığı yönünde bilgi verildiği de iddialar arasında.

Barış Şengün, ‘Atların bayram arifesinde Büyükada’ya  götürülecekleri söyleniyor. Ancak geçtiğimiz Aralık ayında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü’nün adalardaki 1.148 at üzerinde yaptığı sağlık kontrolünde, 18’inde bulaşıcı ruam hastalığı tespit edilmiş ve 2018 Ekim ayına kadar karantina kararı alınmıştı.” şeklinde konuştu.

Faytonculardan saldırı

Empati Platformu, sosyal medya mecralarından atların İstanbul Kurtköy’deki İstanbulPark arazisinden Maltepe sahiline getirilmesini canlı yayında görüntüledi.

Görüntülerde faytoncuların kamyonlarla adalara götürülen atları görüntüleyen hayvan hakları aktivistlerine Maltepe iskelesinde saldırdığı anlar da canlı yayına yansıdı.

Empati Platformu’nun ayrıca atların adaya girmesi halinde, hem karantina kararına uyulmaması, hem Görev İhmali hem de toplum sağlığını tehlikeye atmak sebebiyle ilgililer hakkında suç duyurusu yapacağı da belirtildi.

 

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.