Günün ManşetiLGBTİ+Manşet

Mersin 4. Onur Haftası’na hazır: Hem havada hem karada hem de denizde!

0

Yeşil Gazete’nin başlangıcından bu yana hazırlık komitesinde yer aldığı Mersin Onur Haftası’nın dördüncüsü 9-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Onur Haftası komisyonu tarafından düzenlenen etkinliklerin teması “Red” olarak belirlendi. Dayatılan ikili cinsiyet sistemini, homofobik, transfobik, bifobik ayrımcı yasakları, genel ahlakı, OHAL’i ve her türden baskıyı reddeden Mersin Onur Haftası Komisyonu dayanışma çağrısı yaptı.

LGBTİ+’ların yanı sıra farklı bileşenlerinde içinde olduğu Mersin Onur Haftası Komisyonu’nda, Muamma LGBTİ+, Devrimci Proletarya, Devrimci Parti, Halk Evleri, Toplumsal Özgürlük Partisi, Serüven Kültür, Kampüs Cadıları,  Mersin Kadın Gazetesi, Yeşil Gazete, 7 Renk Koro, Muamma Futbol Takımı, Travma Odaklı Psikososyal Destek Grubu, Stran, Chat Noir, Bağımsız Aktivistler ve sanatçılar yer alıyor.

Program yakında

Stran Cafe’de gerçekleşen bir Mersin Onur Haftası Komisyonu toplantısı

Çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Komisyon medya, sokak, güvenlik, sanat, iletişim ve gençlik gibi alt komisyonlar oluşturuyor. Mersin Onur Haftası’nın programı ise gelecek günlerde açıklanacak.

Mersin Onur Haftası Komisyon toplantıları her hafta düzenli bir şekilde yapılıyor. Komisyon içerisinde gençlik, iletişim-sosyal medya, güvenlik, sokak, sanat komisyonları var. Etkinlikler heteroseksizm karşıtlığı çerçevesinde herkesi kapsayacak bir biçimde örgütlenmeye çalışılıyor.

“Karada, havada, denizde”

Fotoğraf geçen yılki 3. Mersin Onur Haftası’ndan

Bu sene gerçekleştirilecek 4. Mersin Onur Haftası ise yine rengarenk bir programla Onur Haftası’nı kutlayacak. Dayatmalara karşı bir “red-ediş” ile mücadele alanları açmayı hedefleyen haftanın bu seneki teması “Red”

Mersin Onur Haftası Komitesi’nden Gizem, 4.Mersin Onur Haftası ” Red” teması ile; reddedilen kimliklerin egemen tarafından dayatmalarına “karşı bir red-ediş” ile mücadele kendine alanı yaratmasını görünür kılmayı hedefliyor bilgisini paylaştı ve ekledi,

“Biz OHAL’lere bu hallere, atamalara, dayatmalara, baskılara karşı kazandığımız alanları terk etmiyoruz. Stonewall’dan bugüne mücadele ateşini harlayanlar olarak hiç bir yere gitmiyoruz.

Yasaklarınıza karşı, tehditlerinize karşı “karada, havada, denizde” Onur Haftası yapıyoruz.”

 

(Kaos GL, Pembe Hayat, Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.