ManşetTürkiye

Erdoğan Demirören toprağa verildi

0

Demirören Holding ve Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, dün toprağa verildi.

Erdoğan Demirören için ilk tören holding binasının önünde yapıldı.

Siyaset, iş, spor ve sanat dünyasından isimler cenaze namazının kılındığı Fatih Camisi’ndeydi.

Erdoğan Demirören’in tabutunun başında torunları Kaan Demirören, Erdoğan Demirören, Murat Oktay ve Emre Cemal Demirören bekledi. Eşi Tülin Demirören ile çocukları Yıldırım Demirören, Tayfun Demirören ve Meltem Demirören Oktay, damadı Kıvanç Oktay, gelinleri Revna ve Reyhan Demirören ile torunları taziyeleri kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan Demirören’in vefatı nedeniyle Demirören Ailesi’ne taziye ziyaretinde bulundu.

Törene TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, eski Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan, Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve eşi Selçuk Bayraktar, eski başbakanlardan Tansu Çiller, eski bakanlardan Namık Kemal Zeybek, Egemen Bağış, Muammer Güler, Cavit Kavak ve Cavit Çağlar da katıldı.

80 yaşında hayata veda eden Erdoğan Demirören, cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Erdoğan Demirören kimdir?

28 Ağustos 1938 tarihinde dünyaya gelen Türk sanayici ve iş insanı Erdoğan Demirören Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Demirören Holding, LPG sektöründe çok sayıda şirketin sahibidir. Milangaz, Likidgaz, Mutfakgaz gibi markalarla bu sektörde Türkiye’nin en büyük grupları arasında bulunuyor. Ayrıca Özel Ata Lisesi’nin de sahibidir. Oğlu Yıldırım Demirören ise Beşiktaş Kulübü’nün eski Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanıdır. Evli olan Erdoğan Demirören üç çocuk babasıdır. Son olarak Demirören Medya Grubu bünyesine Hürriyet, Posta, Kanal D, CNN Türk’ü de katarak yılın en dikkat çeken satın alma işlemi gerçekleştirmiştir.

 

(Hürriyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.