ManşetTürkiye

Karikatürist Nuri Kurtcebe’ye denetimli serbestlikle tahliye

0

Çizdiği karikatürlerde “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla verilen 1 yıl 2 ay 15 günlük hapis cezasının kesinleşmesiyle tutuklanan çizgi roman sanatçısı, karikatürist Nuri Kurtcebe denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakıldı.

1 yıl 2 ay 15 günlük hapis cezasının kesinleşmesi üzerine 3 Haziran’da gözaltına alınıp 4 Haziran’da tutuklanan Kurtcebe, 5 Haziran’da serbest bırakıldı.

Avukatı Erdem Akyüz, Nuri Kurtcebe’nin bir gün gözaltında, bir gün de cezaevinde kaldıktan sonra denetimli serbestlik şartıyla tahliye edildiğini belirtti.

“Müvekkilimi, denetimli serbestlik ile özgür bırakmayı sağladık. İki gün, iki gece kalem, boya ve çizgilerinden yoksun kalan müvekkilim Nuri Kurtcebe çalışma, çizgi ve karikatürlerine devam edecek. Tüm sevenlerine, sanatseverlere, Atatürk ilkeleri ışığında sevgi ve saygılarını sunuyor.”

Fethiye 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Kurtcebe’nin, 2015 yılının ilk dokuz ayında çizdiği karikatürlerde Cumhurbaşkanına hakaret suçunu işlediği gerekçesi ile 1 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına hükmetmiş, üst mahkemeye [istinaf mahkemesi] yapılan itiraz reddedilmişti.

Denetimli serbestlik

İstanbul Denetimli Serbestlik Müdürlüğü sitesinde denetimli serbestlik şöyle tanımlanıyor:

“Doğrudan doğruya hapis cezası dışında alternatif yaptırıma mahkum edilen kişilerle, Koşullu salıverilen, cezası tamamen veya kısmen ertelenen ya da şartlı cezaya mahkum edilen kişilerin, düzenli olarak belirli bir merkezdeki kişilerin denetimi, gözetimi veya tedavisine tabi olarak belirlenen yaptırımlara tabi tutulması.”

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.