LGBTİ+Manşet

Baronun LGBTİ film gösterimi yasaklandı, avukatlar filmi cep telefonlarından izledi

0

Ankara Valiliği, Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi’nin LGBTİ kısa film seçkisini yasakladı.

Merkez’in dün yapmayı planladığı gösterimi engelleyen Valilik yasağa “toplumsal hassasiyetleri” gerekçe gösterdi.

Gösterim saatinden önce etkinliğin düzenleneceği Ankara Barosu Eğitim Merkezi’nin (ABEM) çevresine iki otobüs çevik kuvvet polisi geldi.

Avukatlar Valiliğin yasağına karşı, ABEM’in önünde avukatlar kısa filmi cep telefonlarından izledi.

Valilik: Provokasyonlara neden olabilir

Valiliğin Baro’ya tebliğ ettiği yasak kararında şu ifadeler yer aldı:

“Sözkonusu paylaşımlarla, halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimin aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik edeceği, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın tehlikenin ortaya çıkabileceği, ayrıca terör örgütlerinin karşıt görüşlü gruplara yönelik eylem arayışı içerisinde olduğu yönündeki istihbari bilgiler göz önünde bulundurulduğunda, yapılmak istenen film gösterimi etkinliğinin, organizasyona katılacak olan grup ve şahıslara yönelik olarak birtakım toplumsal duyarlılıklar nedeniyle bazı kesimler tarafından tepki gösterilebileceği ve provokasyonlara neden olabileceği değerlendirilmektedir.”

Ne olmuştu?

Ankara Valiliği 19 Kasım 2017’de “LGBTİ sivil toplum örgütleri tarafından gerçekleştirilen etkinlikleri” süresiz olarak yasakladığını duyurdu.

Ankara’daki LGBTİ dernekleri Kaos GL ve Pembe Hayat, Valiliğin LGBTİ etkinliklerini süresiz olarak yasaklamasına karşı ayrı ayrı kararın iptali ve yürütmesinin durdurulması istemli dava açtı.

Ayrı ayrı açılan davalarda idare mahkemeleri ‘yürütmeyi durdurma’ taleplerini reddetti. Yasağın iptaline ilişkin  Pembe Hayat Derneği’nin açtığı davanın ilk duruşması 23 Mayıs’ta görüldü. Mahkemenin önümüzdeki aylarda karar vermesi bekleniyor.

 

(Bianet)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.