Ekolojik YaşamManşet

Hatay’da dalgıçlar ile öğrencilerden, ‘Akdeniz’i temiz tutalım’ mesajı

0

İtalyan Çevre kuruluşu Legambiente  öncülüğünde bu yıl 25.si gerçekleşen ve Akdenizi kıyısı olan ülkelerde her yıl Mayıs ayında kutlanan “Akdeniz’i Temiz Tutalım” (Clean Up The MED) etkinliğinin Türkiye’deki adresi Hatay Dörtyol Yeniköy kumsalı oldu.

Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği ile DenizTemiz Derneği’nin (Turmepa) de katıldığı etkinlik Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği organizasyonunda Şehit Harun Taş İlkokulu ve Dörtyol Öncü Bilginler Koleji Ortaokul öğrencilerinin katılımı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Ve Kontrol Dairesi ile İSTE Denizcilik MYO Sualtı Teknolojisinin katkıları ile gerçekleştirildi.

İSTE Denizcilik MYO Sualtı Teknolojisi öğrencileri denizde dip temizliği yaptığı etkinlik sonrası Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği  logolu uçurtmaları öğrenciler ve katılımcılar kumsalda uçurdu.

Clean Up The Med

1995 yılından bugüne kadar yapılmış 24 Clean Up The MED etkinliğinde tüm katılımcı ülkelerden yaklaşık 500.000 gönüllünün katılımı, 750.000 ton atığın toplanması sonucunda 100.000 kilometrelik sahil temizlendi.

Yapılan çeşitli bilimsel çalışma ve araştırmalarda, Akdeniz’in kirliliğinin çok arttığı ve plastik atık seviyesinin kritik seviyeyi aştığı belirlenmiş durumda. Bu nedenle, Clean Up the MED etkinliği ile sadece atıkların toplanması değil aynı zamanda denizi kirleten çöplerin azaltılmasının önemine de vurgu yapmak üzere farkındalık arttırma ve halkın bilinçlendirilmesi amaçlanmakta.

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.