Haber HattıManşetSivil Toplum

İTÜ’de öğrenci kulübü etkinliklerine rektörlük engeli

0

İTÜ Rektörlüğü, Sosyal Bilimler Kulübü’nün etkinliği için Mücella Yapıcı’nın; Makine Mühendisliği Kulübü’nün yapacağı etkinlik içinse Sungur Savran’ın katılmaması koşulu koydu.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörlüğü, İş Güvenliği Kulübü’nün 15 Mayıs Salı günü gazeteci İsmail Saymaz ve akademisyen Sungur Savran’ın katılımıyla yapacağı “Türkiye’de İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği” etkinliğinden Savran’ın çıkarılmasını istedi.

Sosyal Bilimler Kulübü’nün düzenleyeceği “Mühendisliğin ve Mimarlığın Toplumsal Sorunları” etkinlik içinse okul yönetimi İTÜ mezunu mimar Mücella Yapıcı’nın konuşmacı listesinden çıkarılması şartını koydu.

Öte yandan Makine Mühendisliği Kulübü’nün dördüncüsünü düzenleyeceği “Mezunlarla Sohbetler” etkinliği de Rektörlükten gelen talimat doğrultusunda “sebep gösterilmeden” iptal edildi.

Saymaz da etkinliğe katılmayacak

İş güvenliği Kulübü üyeleri tarafından yapılan açıklamada etkinliğe katılacak İsmail Saymaz’ın Rektörlüğün kararını protesto ederek İTÜ’ye gelmeyeceği açıklandı.

İş Güvenliği, Sosyal Bilimler ve Makine Mühendisliği kulüpleri ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda Rektörlüğün aldığı kararları protesto ederek “İTÜ’de sansür var” dedi.

“İTÜ’de sansür var”

Makine Mühendisliği Kulübü yaptığı açıklamada “Biz kulüp üyeleri ve İTÜ öğrencileri olarak İTÜ’de kulüp faaliyetlerinin yönetim tarafından sadece sponsorluklar ile okula bütçe dışı gelir sağlayan yerler haline getirilmeye çalışıldığını görüyor ve sizlere üzülerek bunu bildiriyoruz” dedi.

İş Güvenliği Kulübü’nden yapılan açıklamada, işçi sağlığı ve iş güvenliğinin kulübün temel görevi olduğunu belirtilerek, “Kararı kabul etmiyor, bütün İTÜ bileşenlerini, öğrenci kulüplerinin etkisizleşmesinin, uzmanlık kulüplerinin tek tipleşmesinin karşısında bir araya gelmeye davet ediyoruz” dedi.

Sosyal Bilimler Kulübü ise “İktidar dışındaki herkese küfür eden, mezhepçi ve ayrıştırmacı sözleriyle tanınan Roterdam İslam Üniversite Rektörü’nün etkinlik yapabildiği bilim yuvası Teknik Üniversitesi’nde  aydınlar yer alamıyor. Bu durum da ülkenin mevcut durumuyla bağdaşlaştırılıyor” sözleriyle açıklama yapıldı.

 

(Bianet)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.