Günün ManşetiManşetUlaşım

Adalar’da faytona gerek yok eylemi: Faytondan in, bisiklete bin!

0

İstanbul’da Bostancı Adalar İskelesi’nde toplanan Don Kişot Bisiklet Kolektifi, 13 Mayıs Pazar günü Adalar’da kullanılan atlı faytonların kaldırılması için eylem yaptı.

Don Kişot Bisiklet Kolektifi’nin çağrısıyla Kadıköy’deki Adalar iskelesi önünde buluşan bir grup bisikletçi, atlı faytonların kaldırılması için adalet konvoyu oluşturdu. 30’dan fazla bisikletçinin oluşturduğu konvoy, Kadıköy’den Bostancı’daki Adalar İskelesi önüne kadar pedal çevirdi.

Don Kişot Bisiklet Kolektifi adına basın açıklamaısnı Betül Köse okudu

Grup adına basın açıklaması yapan Betül Köse, “Atlar için köleliğin hüküm sürdüğü, İstanbul Adalar ve faytonculuk yapılan her yerde, faytonculuk adı altında atlara yapılan zulme ve adına kaza denen cinayetlere derhal son verilmelidir! Hayvanlara binlerce yıllık adalet borçluyuz. Talebimiz; Türkiye’nin faytonculuk yapılan her yerinde “daha az fayton” veya “atlar için daha iyi yaşam koşulları” değil; atlı faytonların tamamen kaldırılmasıdır! Atlara özgürce yaşam hakkının yani her canlının doğuştan sahip olduğu en temel hakkın derhal geri verilmesidir. Bizim türümüzün eşit ve özgürce yaşam hakkı onlarınkinden üstün değildir.” şeklinde konuştu.

Eylemde, “Faytondan in bisiklete bin”, “Faytonlar kaldırılsın, beygirlere özgürlük”, “İsyan, beygir, özgürlük” yazılı dövizler de yer aldı.

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.