ManşetTürkiye

Boğaziçi Üniversitesi’nden bir öğrenci daha tutuklandı

0

Boğaziçi Üniversitesi sosyoloji bölümünden bir öğrenci daha tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderildi. Tutuklu Boğaziçi öğrencisi sayısı 14’e yükseldi.

Bianet’den Elif Ünal’ın haberine göre tutuklanan sosyoloji bölümü son sınıf öğrencisi, 5 Mayıs’ta okul kapısında gözaltına alınmıştı. Vatan Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınana kadar gözaltında tutulan öğrenci, ifadesinin tamamlanmasının ardından dün öğlen 12:00 civarında Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcılık tarafından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen öğrenci “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla tutuklandı ve Silivri Cezaevi’ne nakledildi.

Mahkemenin son verdiği kararla birlikte tutuklu öğrenci sayısı 14’e yükseldi. 4 kadın öğrenci Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi’nde bulunurken, 10 erkek öğrenci ise Silivri Cezaevi’nde kalıyor.

19 Mart’ta Boğaziçi Üniversitesi’nde “Afrin Lokumu” dağıtılmasına tepki gösteren öğrenciler önce sosyal medya tarafından sonra da Recep Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterilmişti. Olayın ardından farklı tarihlerde ev, yurt ve kampüs içinde gözaltına alınan öğrencilerden dokuzu 3 Nisan günü, biri ise iki gün sonra “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Afrin harekatını protesto eden öğrencilerin yer aldığı görüntüleri inceleyen polis, videoda göründüğü iddia edilen birçok öğrenciyi gözaltına aldı. 10 Mayıs itibarıyla 14 Boğaziçi öğrencisi tutuklu bulunuyor.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.