ManşetTürkiye

HDP Cumhurbaşkanı adayını bugün açıklıyor

0

2014’teki cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ın karşısına çıkıp yüzde 9.8 oy alan, HDP’yi meclise taşıyan ve HDP’nin “Türkiyelileşme” politikasının mimarı olarak bilinen Selahattin Demirtaş da tutuklu olmasına rağmen 24 Haziran’da HDP’nin cumhurbaşkanı adayı oluyor.

Demirtaş ismi üzerindeki kararını günler öncesinden veren HDP, cumhurbaşkanı adayını bugün resmen İstanbul ve Diyarbakır’da eş zamanlı yapılacak iki toplantı ile ilan edecek.

Diyarbakır’daki toplantıda HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, İstanbul’daki toplantıda HDP Eş Başkanı Sezai Temelli birer konuşma yapacak.

Konuşmaların ardından tutuklu Demirtaş’ın Edirne Cezaevi’nden gönderdiği mesaj okunacak. Demirtaş’ın adaylığının ilan edileceği toplantıda kampanyanın sloganları ve müziği de kamuoyu ile paylaşılacak.

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı tutuklu Demirtaş için yürüteceği kampanyanın ilk sloganı “Senle değişir” oldu.

HDP kampanyası sırasında Demirtaş’ın daha önce yaptığı konuşmalardan hazırlanan kısa videolar sosyal medyadan paylaşılacak.

İlk paylaşılan video Demirtaş’ın 2014’teki cumhurbaşkanlığı adaylığı döneminde yaptığı miting konuşmasından alındı.

Video da sosyal medyadan Demirtaş’ın konuşmasında geçen “24 Haziran’da oyunuzu en yakışıklı olana verin” sözleriyle Twitter’dan paylaşıldı.

Demirtaş için YSK’ye ‘serbest bırakın’ başvurusu

Öte yandan HDP, Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın cezaevi koşullarına dikkat çekerek, seçimin demokratik ve eşit koşullarda gerçekleşmesi için kampanya sürecinde Demirtaş’ın serbest bırakılması talebiyle Yüksek Seçim Kurulu’na başvuru yapmaya hazırlanıyor.

Demirtaş’ın kampanyasının bütün partileri kapsayan bir üslupta olacağı ve Türkiye’nin normalleşme ve geçiş dönemine yönelik söylemlerin öne çıkacağı ifade ediliyor.

Demirtaş, kampanyasını avukatları aracılığıyla kamuoyuna duyuracağı mesajlarla yürütecek, bu kapsamda avukatlarla Demirtaş’ın sıkı bir çalışması söz konusu olacak.

Kampanyanın yürütüleceği ana mecraların başında sosyal medya gelecek.

 

(Deutsche Welle Türkiye, Cumhuriyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.