Haber HattıManşetSivil Toplum

Marksizm Günleri, Karl Marx’ın 200. doğum yılında Cezayir Toplantı Salonu’nda

0

1992 yılından beri düzenlenen Marksizm Günleri’nin 2018 ayağı, 3-4-5-6 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da Cezayir toplantı salonunda gerçekleştirilecek. Bu yılki toplantının bir özelliği de Karl Marx’ın doğumunun 200. yılına denk gelmesi.

Marksizm 2018 toplantıları için buluşmayı organize eden Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP), hem tüm dünyadaki otoriterleşmenin hem de buna karşı direnişlerin tartışıldığı; Türkiye’de barış, özgürlük ve eşitlik için yeni mücadeleleri nasıl örgütleyeceğimiz, yeni hareketleri nasıl inşa edeceğimiz üzerine kafa yorduğumuz bir platform olacak bilgisini de paylaşıyor.

Bu yıl ayrıca ’68 hareketinin de 50. yıl dönümü. Marksizm 2018’de uluslararası konuklar ile dünyayı değiştirmeye çok yaklaşılan bu dönemin deneyimlerini konuşma imkanı da bulunacak.

4 gün sürecek etkinlikte “21. yüzyıl emperyalizmi,  Ortadoğu’da savaşlar ve direniş”den “Anlatılan senin hikayen: Karl Marx 200 yaşında”ya, “Otoriterleşen dünyada medya”dan “Kadın mücadelesinin dip dalgaları ve özgürleştiren dinamikleri”ne kadar çok sayıda oturuma katılmak mümkün.

Programa dair detay bilgi için maksizm.biz adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

(Yeşil Gazete)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.