Ekolojik YaşamGünün ManşetiManşet

Açık Radyo’nun yeni programı ‘Sudan Gelen’in ilk konusu Buket Atlı ile permakültürde su yönetimi

0

Açık Radyo’nun 30 Nisan – 4 Kasım arasındaki 47. yeni yayın döneminde yepyeni bir program başlıyor. Adı “Sudan Gelen”. Gazetemiz yazarlarından Akgün İlhan’ın hazırlayıp sunduğu Sudan Gelen iki haftada bir Salı günleri saat 16.00 ile 16.25 arasında yayınlanacak.

Sudan Gelen

Programın ana teması ise şu şekilde tarif ediliyor:

Hayat suyun varlığıyla başladı ve onunla devam ediyor. Hayatın sonunu ise suyun yokluğu getirecek. Yaşadığımız gezegende içinde su bulunmayan, sudan gelip suya karışmayan hiçbir şey yok. Suyun yaşamın başlangıcı olduğunu, her varlık için vazgeçilmezliğini ve yeri dolduramazlığını vurgulamak hiç bu kadar önemli olmamıştı.

İşte bu yüzden sudan gelen hikâyelerle insanlığın doğayla ve kendiyle olan ilişkisini anlatmaya çalışıyor Sudan Gelen. Parçası olduğumuz doğayla nasıl bir ilişki içindeyiz? Doğaya nasıl bakıp, ona nasıl davranıyoruz? Kendimizi doğanın neresinde konumlandırıyoruz? Biz insanlar kimiz, nasıl canlılarız? İnsanlık için nasıl bir gelecek hayal ediyoruz?

Bu can alıcı sorulara cevap ararken doğanın en temel bileşeni ve bedenimizin yüzde 60’ını oluşturan suyla ilişkimize baktıkça kendimizi de daha iyi tanımayı hedefliyor.

İlk program: Buket Atlı ile Permakültür’de su yönetimi

Programın ilk konuğu Buket Atlı ve ilk konusu permakültürde su yönetimi olacak.

2016’dan bu yana Şehirde Ekolojik Uygulamalar Atölyesi çalışmalarını takım arkadaşlarıyla birlikte yürüten Buket Atlı, ekolojik ayak izimizi küçültmek ve sağlıklı bir hayat yaşamak için ille de bu kenti terk edip köye yerleşmek gerekmediğini söylüyor. Atlı, kentte ekolojik bir yaşam kurmanın kalbinde yatan doğru su kullanımı konusunda bilgi ve deneyimlerini Sudan Gelen’de anlatacak.

Şehirde Ekolojik Uygulamalar Atölyesi

Açık Radyo’yu İstanbul ve yakın civarında yaşayanlar fm 94.9 bandından dinleyebilirler. Internet üzerinden canlı dinlemek isteyenler ise bu bağlantı üzerinden dinleme imkanına sahip.

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.