Günün Manşetiİklim KriziManşet

Türkiye’de bir ilk: Kadıköy İklim Elçileri işbaşında

0

Kadıköy Belediyesi Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı (SEEP) Taslak Raporu”na katkıda bulunmak üzere Kadıköy Belediyesi Türkiye’de ilk defa düzenlenen bir etkinliğe imza attı.

“Kadıköy Belediyesi Bütüncül ve Katılımcı İklim Eylemi Projesi” kapsamında taslak raporu 18-29 yaş arası ve 30 yaş üstü gönüllü katılımcı ve akademisyenler, sivil toplum örgütleri, yerel/merkezi yönetim ve özel sektör temsilcilerinin önerilerine açıldı.

Uzman toplantısı 15 Şubat’ta gerçekleştirilen projenin, gönüllü katılımı 3 adımda yapıldı.

Bu adımlarda Yeditepe Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Barış Gençer Baykan, Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Aynur Şule Sümer konu ile ilgili sunumlar yaptılar.

1 Nisan’da gerçekleştirilen ilk toplantıda İklim Değişikliğinin bilimsel arka planı, ulusal ve küresel müzakereler hakkında bilgi verilirken, iklim elçisinin tanımı yapıldı.

İkinci toplantı da ise katılımcılar dünyadan karbon salımı azaltım örnekleri ve Kadıköy’ün sera gaz salımları ve çözüm önerileri aldılar.

13-14 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen en son toplantıda ise, World Cafe tekniği kullanılarak katılımcıların ilk iki toplantıdan sonra yaptıkları çıkarımlar ve öneriler ele alındı.

Son toplantıda, katılımcılar kendilerine yöneltilen sorular çerçevesinde yarattıkları ortak öneri paketlerini bir sunum yaparak SEEP Taslak Raporu’na katkıda bulundu.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun da katılarak farklı grupların ortaya çıkardığı yenilikçi fikirleri dinlediği çalıştayda; Nuhoğlu, iklim değişikliği ile mücadelede tek başına belediye imkanları ile sonuç almanın zor olduğunu, ancak katılımcılığın yani insanın işin içine girmesiyle kötü gidişatın önlenebileceğini vurgularken, Kadıköy’ün geleceği için emek veren İklim Elçileri’ne çabalarından ötürü teşekkür etti.

 

(Yeşilist)

You may also like

Comments

Comments are closed.