KadınManşet

Filmmor’a Adana ayağında kardeşi 1. Kadın ve Yaşam Festivali de eşlik ediyor

0

16. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali‘nin Adana ayağı  26-29 Nisan’da Seyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Aynı tarihlerde Adana’da sadece Filmmor yok. 1. Kadın ve Yaşam Festivali de Adanalıları bekliyor.

“1. Kadın ve Yaşam Festivali” ve  Uluslararası Filmmor Kadın Filmleri Festivali” Adana gösterimleri ekibi ve Seyhan Belediyesi Eşitlik Birimi ortaklığı ile düzenleniyor. Yerel festivalin baş aktristi ise 16. yılında teması “Ne yol biter, ne söz, ne de düş…” olan 16. Uluslararası Filmmor Kadın Filmleri Festivali.

Filmmor Adana’nın programına buradan göz atabilirsiniz.

Adana’yı eş zamanlı iki festival ile buluşturmaya hazırlanan Adanalı kadınlara sözü bırakıyoruz:

“Adana’daki kadınlar olarak umudu, neşeyi ve isyanı; sinema, masal, şarkı, dans ve teatral oyunların heyecanıyla hep beraber çoğaltacağımız  dört günü sabırsızlıkla bekliyoruz.

Bu ilk kadın festivalimizde bir  “festival içinde festival” göreceğiz. Festivalimizin kalbinde ”cinsiyetçiliği reddeden sinema” şiarıyla yürüyen ve kadınlık hallerimize dair birbirinden renkli filmlerin olduğu, yönetmenlerin tamamının kadınlardan oluştuğu Filmmor  kadın filmleri seçkisi var. Peki başka neler var? Festival içinde festival, dayanışma içinde kız kardeşlik, neşe içinde dans, kasnak içinde yara, tecrübe içinde doğaçlama, masal içinde düş var!

Peki nasıl bir festival bu? Paylaşımcı, eşitlikçi, umutlu ve bol dayanışmalı, deneyimlerle süren ve tabii ki bol kahkahalı… Doğanın ve kendi doğasının farkında olan biz kadınlar; bahar gelmiş, doğa uykusundan uyanmışken, böylesi bir festivalle karşılama yapmak istedik.

Birbirimizle tanışacağımız, ortaklıklarımızla güçleneceğimiz, farklılıklarımızla zenginleşerek öğreneceğimiz bu 4 günü sizlerle birlikte dolu dolu geçirmeyi umuyoruz.

Geleceğimizi de, festivalimizi de dayanışmayla örüyoruz.

26 Nisan Perşembe akşamı saat 18.00 de başlayacak olan koktetyl ve açılış konuşmalarımızdan sonra Elis Dubaz ve Ricardo Moyano’nun vereceği muazzam konserle “baharı karşılıyoruz”.

Cuma günü kadınlık ve kutsallık meselesinden Filistin’e kadar uzanan farklı yelpazelerde film gösterimleri ve sonrasında sahne-oyuncu ayrımı olmayan forum tiyatro ile karşınızda olacağız: “Çıkarın maskeleri oyun başlıyor!

Cumartesi ilk seans çocuklara özel! “Babamın Çalıya Döndüğü Gün” filminde çocukları ağırlıyor olacağız.  Cumartesi günü çeşitli ödüllerle yoluna devam eden  “Kaygı” filmini izliyor ve yönetmeni Ceylan Özgün Özçelik’le renkli bir söyleşi gerçekleştiriyoruz. Pelin Esmer’in “İşe Yarar Bir Şey” gösterimini de aynı gün seyredebilirsiniz. Günün akşamını Kaz Dağları’ndan Kaçkarlar’a uzanan coğrafyadan masallar, danslar ve müziklerle yaşam, doğa ve insana dair bilgilere ulaşacağız. İnformans ismini taşıyan etkinlikte Kaz Dağlarını Güneşin Aydemir, Kaçkarları ise Refika Kadıoğlu temsil edecek.

Pazar günü festivalimize “Derler Ki” çemberiyle devam ediyoruz. İçimizde düğümlenenleri çözmeye çalışacak ve de yaralarımızdan konuşabileceğimiz bir çemberde buluşacağız. Birbirinden güzel gösterimlerin ardından “Kadınların Sinemasını” konuşuyor ;  kapanışı doğanın ve kadınların uyumlu ritmine, sahnede yaşamla dans’a bırakıyoruz.

Hepinizi 26-29 Nisan tarihlerinde Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’ne festivale, dayanışmaya, birlikte olmaya davet ediyoruz.

Ajandanıza Not Edin

16. Filmmor Kadın Filmleri Festivali ve Adana 1. Kadın ve Yaşam Festivali, 26-27-28-29 Nisan’da, Adana Seyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde”

 

Haber: Filiz Çömez Polat

(Yeşil Gazete)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.