EnerjiManşet

Bir ‘Nükleer santral istemiyoruz!’ isyanı da Beşiktaş’tan yükseldi

0

“Sinop Nükleer Santral İstemiyor” mitingine koyulan yasağa karşı nükleer karşıtları Pazar günü (22 Nisan) saat 13.00’te İstanbul Beşiktaş’ta “Nükleere hayır!” protestosu. gerçekleştirdi.

Sinop Nükleer Karşıtı Platform (NKP), Çernobil’in 32. ve Fukuşima’nın 7. yılı nedeniyle 22 Nisan Pazar günü düzenlenecek olan “Sinop Nükleer Santral İstemiyor” mitinginin İçişleri Bakanlığı talimatıyla, OHAL koşulları gerekçe gösterilerek yasaklanmasının ardından nükleer karşıtları ve yaşam savunucuları Beşiktaş’ta Kartal Heykeli önünde buluştu. Gerçekleştirilen basın açıklamasında İstanbul NKP adına Fatoş Sezer konuştu. Basın açıklamasında ayrıca İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve NKP üyesi, enerji analisti Özgür Gürbüz de bir konuşma yaptı.

Basın açıklamasında “Cerattape’den Kuzey Ormanları’na, Fatsa’dan Alakır’a, Munzur’dan Fırtına’ya, Çanakkale’den Bartın’a doğa ve yaşam alanlarımızı tehdit eden uygulamalara, yaşam alanlarımızı, kamusal alanları şirketlere peşkeş çekmek için çıkarılmak istenilen yasalara, Çernobil’in 32.yılında, “enerji ve kalkınma” yalanına, doğanın talanına izin vermeyeceğiz. Tüm haklılığımızdan aldığımız güçle, Akkuyu’da, Sinop’ta ve İğneada’da nükleer güç santrallarına izin vermeyeceğiz.” dendi.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Fatoş Sezer, Çernobil’in 32’nci yıldönümü nedeniyle miting ve panel düzenlemek istediklerini, bunun yasaklandığını anımsattı. Sezer, Türkiye’nin her bölgesinden Sinop’a gitmek isteyenlerin engellendiğini belirterek yasaklama kararının kabul edilebilir olmadığını ifade etti.

İstanbul NKP adına konuşan Fatoş Sezer, şöyle devam etti: “26 Nisan 1986’dan bu yana Çernobil nükleer santral kazası zehirlemeye, can almaya, yıkıma devam etmektedir. Bugün burada halen süren ve daha nesillerce sürecek olan bir felakete ve değişmeyen bir zihniyete karşı hep birlikte direnmek için bir araya geldik. Tüm haklılığımızdan aldığımız güçle, Akkuyu’da, Sinop’ta ve İğneada’da nükleer güç santrallarına izin vermeyeceğiz.”

Nükleer karşıtları eylem boyunca sıklıkla ‘Nükleer Santral istemiyoruz’ sloganlarını attı.

 

(Yeşil Gazete, Diken)

 

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.