Kültür-SanatManşet

Şubadap Çocuk’un yüzlerce çocuğun gönüllü katılımıyla çekilen ‘Özgürlük’ klibi yayında

0

Bandista’nın ‘Özgürlüğe Manuş‘ şarkısının “Sen Neredeysen Orada Özgürlük” sözlerinden hareketle Şubadap Çocuk tarafından yazılıp bestelenen ve ekibin 4.albümü olan ‘Dersler Uzun Teneffüsler Kısa’nın en sevilen şarkılarından biri olan ‘Özgürlük’ün, Türkiye’nin pek çok şehrinden çocukların katılımıyla hazırlanan video klibi yayınlandı.

Şubadap Çocuk’un Aralık 2017’de “Özgürlük şarkısının klibini birlikte çekiyoruz” çağrısına Türkiye’nin her tarafından gelen yaklaşık 200 video geldi.

Gelen görüntülerin Engin Çetinkaya ve Ahmet Giliz’in kurgusuyla katılımcı bir video-klip haline getirilmesinin ardından yüzlerce çocuk, birbirini hiç tanımasa da “Sen Neredeysen Orada Özgürlük” şarkısının klibinde bir araya gelmiş oldu.

“Sen Neredeysen Orada Özgürlük” klibinin yayınına dair açıklamasını “Özgürlük’ video klibi, başta oyunları çalınmış çocuklar olmak üzere tüm dünya çocuklarına armağanımızdır, eşit ve özgür bir dünya mümkün!” şeklinde bitiren Şubadap Çocuk ekibi, ayrıca toplumsal ihtiyacın çocuk şarkılarını yapmaya devam edeceklerini de ifade etti.

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.