ManşetTürkiye

Erken değil, baskın: Seçimin tarihi 24 Haziran!

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 3 Kasım 2019’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin tarihinin öne çekilmesi teklifini kabul ettiklerini açıkladı.

Konuya ilişkin olarak Bahçeli ile geniş bir yelpazede istişare ettiklerini vurgulayan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin 24 Haziran 2018’de yapılacağını duyurdu.

Bahçeli, dün (17 Nisan 2018) cumhurbaşkanlığı seçimi tarihinin, “Olumsuz gelişmeler olabilir” uyarısıyla 26 Ağustos 2018’e çekilmesini önermişti. Erdoğan ise konuya ilişkin olarak yorum yapmaktan kaçınmış, “Devlet Bey ile yarın görüşeceğiz” demekle yetinmişti.

İki lider Bugün (18 Nisan 2018) Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “erken seçim” gündemiyle bir araya geldi.

Ortak açıklamanın yapılmadığı görüşmenin ardından konuşan Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de katıldığı basın toplantısında erken seçim kararı aldıklarını, seçimlerin 24 Haziran 2018’de yapılacağını duyurdu.

İyi Parti erken seçime girebilecek mi?

İyi Parti Başkanı Meral Akşener, “Abiler korktu bu kadar korktuklarını düşünmemiştim. Seçim hazırlıklarıyla ilgili çalışmalar için yarından itibaren Ankara’ya döneceğiz. Biz burdayız varız, ben Cumhurbaşkanı adayıyım. Hangi kanunu çıkarırlarsa çıkarsınlar siyaset simsarlarına şunu söylüyorum, ‘korkunun ecele faydası yok’. Ama buradan ilan ediyorum paçayı sudan çıkaramayacaklar. Bir kere daha söyleyeyim biz birinci kongremizi 10 Aralık’ta tamamladık. 10 Haziran itibariyle seçime girmeye hazırız. İYİ parti seçime girecek ve alacak. Abilerin de bu kadar korktuğunu gördük. Hayırlı olsun seçim.” dedi.

YÖK’ten yeni sınav tarihi açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’nin görüşmesinden sonra erken seçim tarihi 24 Haziran 2018 olarak açıklandı.

Ancak aynı tarihte YKS sınavı vardı. YÖK’ten flaş açıklama geldi.

Sınav tarihlerini erteleyen YÖK, yeni sınav tarihlerini 30 Haziran – 1 Temmuz 2018 olarak belirledi.

 

(T24, Sözcü)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.