DünyaManşet

Macron’dan, ‘Suriye’ye saldırımız Rusya ile Türkiye’yi ayırdı’ açıklaması

0

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD ve İngiltere ile birlikte yaptıkları saldırıyla ilgili “Bu saldırılarla Ruslar ve Türkler’i bu konuda ayırdık” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı, dün akşam ABD ve İngiltere ile birlikte Cumartesi sabaha karşı Suriye’ye düzenledikleri saldırıyla ilgili konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump ile benzer ifadeler kullanarak saldırının mükemmel şekilde gerçekleştiğini söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı, BFM TV, RMC radyo ve Mediapart haber sitesine verdiği ortak röportajda “10 gün önce, Başkan Trump ‘ABD Suriye’den çekilmeli’ açıklaması yaptı. Onu orada kalmanın gerekliliği konusunda ikna ettik” dedi.

Macron Rusya yetkililerinin Batılı güçler hakkında “Bu insanlar uluslararası toplumdan, onlar nazik, onlar zayıf” şeklinde düşündüklerini ancak kırmızı çizginin aşıldığını söyledi.

“O (Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin) meselenin artık bu olmadığını anladığını düşünüyorum” diyen Macron, Rusya’nın Suriye’ye verdiği destekle kimyasal silahlar konusunda kendisini suç ortağı konumuna düşürdüğünü belirtti.

Macron, Reuters’ın yorumuyla Türkiye’ye karşı Afrin operasyonundan beri ilk kez daha sıcak kelimeler kullanarak “Bu saldırılarla Ruslarla Türkler’i bu konuda ayırdık. Türkler kimyasal silah kullanımını kınadı” ifadelerini kullandı.

 

(Bianet)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.