Haber HattıManşetSivil Toplum

Doğrulama platformu teyit.org’un kurucusu Mehmet Atakan Foça Ashoka Fellow seçildi

0
Mehmet Atakan Foça

Dünyanın ve Türkiye’nin ilk ve en geniş sosyal girişimcilik ağı Ashoka, 90’ı aşkın ülkede insan hakları, kalkınma, çevre, sağlık, eğitim, gençlik ve vatandaş katılımı gibi alanlarda çalışan 3 bin 500’ü aşkın fellowu bulunan küresel ağına bu yıl Türkiye’den teyit.org’un kurucusu Mehmet Atakan Foça’yı seçti.

Mehmet Atakan Foça

Medium.com’da yer alan habere göre sivil toplum liderleri, girişimciler, sanatçılar, akademisyenler, Ashoka Fellowları ve iş dünyasının önemli temsilcilerinden oluşan 100’ü aşkın konuğun katılımıyla 10 Nisan 2018 tarihinde SALT Galata’da gerçekleştirilen Ashoka Gala Gecesi’nde, Açık Açık Derneği ve Adım Adım Platformu kurucularından ve Ashoka Fellow Doç. Dr. Itır Erhart ve Uluslararası Doğruluk Kontrolü Ağı (IFCN) Direktörü Alexios Mantzarlis, gerçekleştirdikleri konuşmaların ardından yeni Ashoka Fellow Mehmet Atakan Foça’ya “hoş geldin” dedi.

Ashoka’nın 2018 yılındaki küresel ağına katılan Mehmet Atakan Foça, “teyit.org olarak, bireylerin kilit kurumların şüphe kaslarını tetikleyerek internetteki bilgi kirliliğinin önüne geçmek için çalışamaya devam edeceğiz. Ashoka ağına katılmış olmak bize güç ve gurur veriyor.” ifadelerini kullandı.

teyit.org ekibi, soldan sağa, Burak Avşar, Mehmet Atakan Foça, Gülin Çavuş, Ali Osman Arabac

Gala gecesi sırasında konuşma gerçekleştiren Ashoka Türkiye Ülke Direktörü Zeynep Meydanoğlu, “Ashoka Türkiye olarak destekçilerimizle sosyal girişimciler arasında köprü olmaya, her alanda toplumsal dönüşümü hızlandırmaya devam edeceğiz. Bu alanda çalışmak isteyen tüm kurumları birlikte yapabileceklerimizi keşfetmek üzere birlikte çalışamaya davet ediyoruz”açıklamasında bulundu.

Ashoka Türkiye

0 Nisan 2018 akşamı düzenlenen Ashoka Gala Gecesi’ne sivil toplum ve iş dünyasından bir çok profesyonel katıldı

Ashoka 1980’den bugüne acil toplumsal sorunlara etkin ve kalıcı çözümler getiren sosyal girişimcileri tespit ediyor, onları 90 ülkeye yayılan küresel bir destek ağında buluşturarak potansiyellerini gerçekleştirmelerini ve çözümlerini yaygınlaştırmalarını sağlıyor.

Ashoka ayrıca, “her bireyin toplumda fark yaratabildiği ve bunu başarmak için ihtiyaç duyduğu özgürlük ve desteğe sahip olduğu bir dünya” vizyonuna erişebilmek için gençlik, eğitim ve iş dünyasını hedefleyen çeşitli programlar geliştirip uyguluyor.

 

(Medium.com)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.