Ekolojik YaşamManşet

Doğal ve kültürel mirasa sahip çıkmak isteyen öğrencilerin kurduğu Kibele Kolektif ile tanıştınız mı?

0

Çeşitli üniversitelerden öğrencilerin bir araya gelerek oluşturduğu Kibele Kolektif kültür, sanat ve ekoloji alanlarında yürüttüğü çalışmalarla kültürel ve doğal zenginliklerin korunmasını, bu alanlarda farkındalık yaratılması ve kolektif bir bilinç oluşturulmasını hedefliyor.

Bugüne kadar şehrin doğal mirasına sahip çıkmak adına İstanbul’daki ekolojik açıdan problemli bölgelerde çöp toplama etkinlikleri, fidan dikim etkinlikleri gibi birçok faaliyet düzenleyen topluluk çalışmalarını organize ettiği bir atölyede planlıyor. Bu atölyede tiyatro, resim, heykel gibi birçok sanat dalında aktiviteler gerçekleştirilirken aynı zamanda Buğday Derneği’nin de işbirliğiyle ekolojik problemler ve alternatif çözümler üzerine uzmanlar tarafından şehir arıcılığı, ekolojik sanat, atık yönetimi, perma kültür ve kompost yapımı konularında seminerler de veriliyor.

Yaklaşık 15 kişilik kemik kadrodan oluşan kolektif, bu yıl içerisinde, 2018 Avrupa Kültürel Miras Yılı’nın yaz aylarını kapsayacak şekilde Kibele Projesi’ni gerçekleştirmek üzere çalışmalar yürütüyor. Kibele kolektif, ulusal çapta bir kültürel ve doğal miras etkinliği olan Kibele Projesi ile Anadolu topraklarında Kibele’nin izini sürerek kültürel ve ekolojik problemlere farkındalık yaratmak istiyor.

Kibele Kolektif üyeleri çöp toplama etkinliğinde

18 şehir ve 28 farklı duraktan oluşan proje kapsamında hem çocuklara hem de köy halkına yönelik düzenlenecek etkinlikler, doğal ve kültürel mirasın korunmasının yanında sosyal sorumluluk projesi olarak da düşünülüyor.

Kibele Kolektif açık bir grup olmakla beraber nitelikli ekip arkadaşlarına da her zaman ihtiyaç duyuyor. Ayrıca projeyi gerçekleştirmek için sponsor arayışları da devam ediyor. Katılmak ve destek olmak için kibelekolektif @gmail.com ve kibelekolektif instagram hesabından kendilerine ulaşabilir ve destek olabilirsiniz.

Kibele Kolektifi daha yakından tanımak için Buğday Derneği’nin “Arıları Yaşatalım”, “Tohum Takas Ağı” projelerine de destek veren Kibele üyeleri Orberk Özdemir ve Evren Dağdelen ile yapılan ve buğday.org’da paylaşılan röportaja da göz atabilirsiniz.

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.