Kültür-SanatManşet

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, “Kadınlar tiyatro sahnesine çıkmasın” skandalı

0

TBMM Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu’nca başlatılan “Meclis Sohbetleri”nin ikincisi “Birinci Meclis, Gazilik ve Şehitlik Ruhu” temasıyla yapıldı.

Oturum başkanlığını eski Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin’in yaptığı, öğretim üyeleri Mustafa Budak, Mustafa Turan, İsmail Hakkı Ünal’ın konuşma yaptığı program öncesi katılımcılar için kısa bir müzik ve tiyatro gösterimi yapıldı.

Alınan bilgiye göre, 2 gündür bu program için hazırlanan Devlet Tiyatrosu oyuncularının hazırlıkları sürerken, gösteriye 1 saat kala “acil toplantı” yapılacağı açıklandı.

“Arkadaşlar üzgünüm, kadınlar sahnede istenmiyor”

Toplantıda tiyatroculara “Kadın oyuncuların sahneye çıkmaması” yönünde karar alındığı bildirildi ve acil toplantının sahnelenen gösterinin kurgusundan değil “kadınlar sahneye çıkmasın” müdahalesinden kaynaklandığı öğrenildi.

Bu toplantıda oyunun hazırlayıcıları tarafından “Arkadaşlar üzgünüm, kadınlar sahnede istenmiyor” denildi.

Bunun üzerine istek doğrultusunda yeni bir düzenleme yapıldı, kadınların sahnede değil, salonun kenarında yer almasına karar verildi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın da katıldığı etkinlikteki gösterinin yönetmeninin Ötüken Hürmüzlü olduğu belirtiliyor.

Hürmüzlü’nün yaşanan skandaldan dolayı oyunda isminin geçmemesini talep ettiği, ancak “Gösteriyi izlemek istediği” için etkinliği terk etmediği aktarılıyor.

 

TBMM Başkanı İsmail Kahraman

Atatürk büstü de istenmedi

Tulga Buğra Işık’ın SOL’da çıkan haberine göre, Meclis başkanının kadınların sahneye çıkmaması talebinin yanı sıra, sahnedeki Atatürk büstünün kaldırılmasını da talep ettiği kaydediliyor.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a tepki

Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncularından Atilla Kılıç, sosyal medya hesabından İsmail Kahraman’a tepki gösterdi.

Kılıç’ın paylaşımı şöyle:

 

(Gazete Sol, Gazete Duvar)

You may also like

Comments

Comments are closed.