DünyaManşet

Putin için kolay zafer

0

109 milyon kayıtlı seçmenin bulunduğu Rusya’nın her bölgesinde dün yerel saatle 08.00’de açılan sandıklar 21.00’de kapandı.

Oy kullanma işlemleri ilk olarak Rusya’nın uzak doğusunda yer alan Kamçatka ve Çukotka bölgelerinde başladı. Burada sandıklar önceki gün TSİ 23.00’te açıldı.

Sandıklar en sonsa Rusya’nın Polonya ile Litvanya arasında bulunan bölgesi Kaliningrad’da TSİ 21.00’de kapandı.

Resmi olmayan sonuçlara göre oyların %70’den fazlasını alan Vladimir Putin ikinci tura gerek kalmadan  yeniden Devlet Başkanlığı görevine seçildi.

Seçimlere katılım oranının %67 olduğu açıklandı

Seçimleri binlerce Rus gözlemcinin yanı sıra, 1500 uluslararası gözlemci izledi.

Rusya’da bundan önceki devlet başkanlığı seçimlerinin yapıldığı 2012’de sadece üç aday yarışmıştı. Bu seçimlere 8 aday katıldı.

Rus sosyetesinin tanınan isimlerinden biri olan liberal kadın aday Kseniya Sobçak, Komünist Parti’nin adayı Pavel Grudinin %13 oy oranıyla ikinci oldu.

Milliyetçi çizgideki söylemleri ile bilinen Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovskiy % 6.5, oy alabilirken Komünist Parti’den ayrılan bir grubun kurduğu Rusya’nın Komünistleri isimli partinin adayı olan ve geleneksel bir komünist olarak tanımlanabilecek Maksim Suraykin, ise % 06.5 oy alabildi.

 

(Sputnik, Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.