ManşetTürkiye

Diyarbakır Valiliği Newroz başvurusunu kabul etti, İstanbul’dan henüz resmi yanıt yok

0

Bu yılki Newroz kutlaması için yapılan başvurular, Diyarbakır Valiliği de dahil birçok kentin yetkililerince kabul edildi. İstanbul Valiliği ise henüz Newroz kutlamasıyla ilgili resmi bir bildirim yapmadı.

Diyarbakır Valiliği, Newroz Tertip Komitesi’nin 21 Mart’ta Diyarbakır’da kutlanacak Newroz için yaptığı başvuruyu kabul etti. Diyarbakır’daki kutlama, “Newroz direniştir, faşizme karşı halkların baharıdır” şiarıyla 21 Mart Çarşamba günü düzenlenecek. Karara göre program saat 11.00 ile 15.00 saatleri arasında olacak.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Valiliğin kararı polislerce Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanı Mehmet Şerif Camcı’ya önceki gün tebliğ edildi.

Bu yılki Newroz kutlaması 40 merkezde gerçekleştirilecek. 17 Mart’ta Silvan’da başlayan kutlamaların finali 21 Mart’ta Diyarbakır ve İstanbul’da gerçekleşecek.

Adana, Mersin, Tekirdağ, Şırnak’ın Cizre ile Mardin’in Nusaybin ilçelerinde de 21 Mart’ta yapılacak Newroz kutlamasına ilişkin yapılan başvuruya olumlu yanıt verildi.

Adana Newroz Tertip Komitesi, 21 Mart’ta ” Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılacak kutlamaya ilişkin Adana Valiliği’ne yapılan resmi başvuruya olumlu cevap verildiğini açıkladı. Kutlama, saat 10.00-18.00 arasında HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ve HDP PM Üyesi Serpil Kemalbay katılımıyla yapılacak.

Mersin Newroz Tertip Komitesi de, 21 Mart’ta Tırmıl Miting alanıyla ilgili Valiliğe yaptığı resmi başvurunun olumlu sonuçlandığını bildirdi.

Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Konak Mahallesi’nde (Banê Xanê) de yine 21 Mart için Kaymakamlığa yapılan başvuruya şu yanıt verildi: “Konak Mahallesi Bozalan Yolu, Yeni Şırnak Yolu ve Kiriş Caddesi arasında kalan (Yeni TOKİ konutları karşısı) kamuya ait boş alanda 21 Mart 2018 günü saat 11.00-15.00 saatleri arasında uygun görülmüştür.”

HDP Tekirdağ İl Örgütü’nün 18 Mart’ta Ergene ilçesinde düzenlemek istediği Newroz kutlamaları için yapılan başvuru, Ergene Kaymakamlığınca reddedilmişti. 21 Mart için tekrar yapılan başbvuru ise kabul edildi. Tekirdağ Newrozu 21 Mart’ta 10.00-16.00 saatleri arasında Ergene’nin Yeşiltepe mahallesinde bulunan Shell Benzinliği karşısındaki alanda kutlanacak.

Kent kent Newroz programı ise şöyle belirlendi:

17 Mart: Silvan, Kızıltepe, Konya, Siirt, Kocaeli, Antalya, Bingöl, Ardahan.

18 Mart: Batman, Mardin, Suruç, Antep, Bursa, Dersim, Bitlis, Maraş.

19 Mart: Muş, Hakkari, Iğdır, Adıyaman, Ağrı, Ergani.

20 Mart: Malatya, Doğubeyazıt, Manisa, Karakoçan, Kars, Hatay/İskenderun, Ankara.

21 Mart: Diyarbakır, Van, Urfa, İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, Nusaybin, Cizre, Yüksekova.

 

(Mezopotamya Haber Ajansı, Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.