KadınManşet

Engelli kadına camide cinsel saldırı: “Bağırmadı, rızası var” gerekçesiyle erkeklere beraat

0

Manisa’da yüzde 50 zihinsel engelli olan 22 yaşındaki bir kadın, aynı mahallede yaşadığı 5 erkek tarafından cami ve evde cinsel saldırıya maruz bırakıldı.

Saldırı kadının gebe kaldığının anlaşılması ile ortaya çıktı. Zeka yaşının 11 – 12 olduğu belirtilen kadının gebeliği sonlandırıldı.

Kadın ve ailesinin saldırganlardan şikayetçi olması üzerine saldırganlar Fatih, Ali, Ahmet, Mustafa, Burhan isimli erkekler hakkında dava açıldı.

Mahkeme ise 5 erkeğe beraat kararı verdi. Gerekçe ise ‘rıza’.

“Rıza kisvesiyle sanıklara beraat”

Hürriyet’ten Ayşe Arman’a konuşan kadının avukatı Tuğçe Alper Kurt, müvekkilinin ‘ruhen kendini savunamayacağına’ dair 3 farklı raporu olduğunu belirterek dava sürecine ilişkin şunları anlattı:

“Kadının bağırmayışı, ‘rızayla cinsel ilişki’ gibi bir kisveye sokularak, ‘bağırsaydı, cinsel saldırı diyecektik ama bağırmamış’ gibi mantık dışı bir gerekçeyle sanıklara beraat hükmü verildi…”

“Sağduyu yok, vicdan yok, muhakeme yok!”

Zihinsel engelli bir kadının istismara uğramasının aklanamayacağını vurgulayan Kurt, “Hâkim isterse, kendi gözlemine göre de karar verebilir ki bu dosyada benim ısrarım üzerine ilk celsede tutanağa hâkimin gözlemi geçti” dedi ve ekledi:

“O da şu şekildeydi: “Mağdurun, konuştukça anlam ve cümle bütünlüğünü, zaman mefhumunu ve sebep-sonuç ilişkisini kaybettiği gözlemlenmiştir.” Ama dava devam ederken, heyet değişikliği yaşadık. Yeni gelen başkan, Adli Tıp raporlarına göre karar vermeyi tercih etti. Vicdani kanaatinin bu olduğuna inanmak istemiyorum…”

Kurt karara ilişkin “Sağduyu yok, vicdan yok, muhakeme yok!” ifadelerini kullandı.

 

(Gazete Karınca, Hürriyet)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.