ManşetSivil Toplum

Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Sami Yılmaztürk hayatını kaybetti

0
Sami Yılmaztürk

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Sami Yılmaztürk yaşamını yitirdi.

Sami Yılmaztürk

Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Sami Yılmaztürk, uzun süredir tedavi gördüğü hastalığa yenildi.

Taksim Dayanışması Sözcüsü Mimar Mücella Yapıcı, Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Sami Yılmaztürk’ün yaşamını yitirdiğini duyurdu.

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Kahraman da Yılmaztürk’ün yaşamını yitimesini “TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Sami Yılmaztürk’ü kaybettik. TMMOB bir neferini, abisini kaybetti, başımız sağ olsun” mesajı ile duyurdu.

Yılmaztürk’ün vefat haberini sanatçı Orhan Aydın da, “Yüreğim ağlıyor Sami..daha iki hafta önce birlikteydik..”yendim bu mereti iyi gidiyor her şey” demiştin..”kaldığımız yerden kavgaya devam” demiştin…ah canım kardeşim ahhh..” sözleriyle sosyal medya hesabından duyurdu.

Yılmaztürk, son olarak 23 Şubat 2016’da “Çağdaş Demokrat Toplumcu Mimarlar Grubu” olarak İstanbul şubesinin genel kurul seçimini kazanmış ve bir kez daha Mimarlar Odası İstanbul şube başkanlığına seçilmişti.

Yılmaztürk için 9 Mart 2018 Cuma günü Mimarlar Odası’nda bir anma töreni düzenlenecek ve daha sonra son yolculuğuna uğurlanacak.

 

(Cumhuriyet, Haber Sol, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.