Hayvan HaklarıManşet

Belçika’da kurulan Hayvan Partisi parlamento seçimlerinde yarışacak

0

Belçika politik hayatına ‘Dier Animal’ ismi ile yeni bir parti daha katıldı.

Dier Animal/ Hayvan Partisi Belçika parlamentosunda diğer partileri baskı altına alarak hayvan hakları konusunda ilerleme sağlamaya çalışacak.

Kurucularının “fedakarlık, merhamet, saygı ve etik değerler” ile tanımladığı Dier Animal/ Hayvan Partisi ilk olarak 2019 yılında yapılacak olan bölge ve federal parlamento seçimlerinde yer alacak.

İki dilli ulusal bir parti olarak 6 hayvansever tarafından kurulan parti, Belçika’da ekim ayında yapılacak olan yerel seçimlere katılmayacak ancak 2019’daki federal ve bölge seçimlerinde meclise girmeyi hedefliyor.

DierAnimal kurucuları, Belçika Anayasası’nda hayvan haklarının yer alması ve hayvanların deneylerde kullanılmasının yasaklanmasını istiyor.

Ayrıca sağlıklı, sürdürülebilir, insan ve hayvanın doğasına uygun bir tarım politikası için çalışacak.

Sürdürülebilir orman politikası da çalışmaların merkezinde yer alıyor.

Dün Brüksel Basın Merkezi’nde partinin kuruluşunu duyuran Peter Verhaegen, Jessy Maes,Giuseppe Polito, Constance Adonis, Larissa Baudlet ve Iman Hassanzadeh; mecliste hayvan haklarını birincil ve sürekli gündemde tutarak, klasik partiler zorlamayı planlıyor.

Parti temsilcileri yaptıkları açıklamada “Ülkemizde iki bakan ve hayvan refahından sorumlu bir devlet sekreteri olmasına rağmen, geleneksel partileri baskı altına alan ‘kölelik karşıtı’ bir hayvan partisine ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Aslında bir skandal, örneğin bir mezbahadaki hayvan suistimalinin gizlice kaydedilip kamuoyuna gösterilmediği sürece, hayvan hakları konusunda hiçbir şey yapılmıyor” dedi.

 

 

(Binfikir, CBW.ge)

You may also like

Comments

Comments are closed.