ManşetTürkiye

Eylem Tuncaelli ve Naci Sönmez serbest, Onur Hamzaoğlu ve Hacer Özdemir’e tutuklama

0

HDP Kongresi öncesinde, 9 Şubat günü yapılan operasyonla  gözaltına alınan HDK ve HDP bileşenleri yetkililerinin savcılık ifadeleri tamamlandı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eşbaşkanları Naci Sönmez ve Eylem Tuncaeli ve Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Eş Sözcüsü Kezban Konukçu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanvekili ve Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) Sözcüsü Fadime Çelebi, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Ahmet Kaya ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen isimler, sabah saat 9.30’da (16 Şubat) götürüldükleri adliyede sabaha karşı 5’e kadar kaldılar. Sorguların tamamlanmasının ardından DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir ve SYKP Eş Genel Başkanı Ahmet Kaya adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

Onur Hamzaoğlu

HDK Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu ve ESP Genel Başkan Vekili ve SKM sözcüsü Fadime Çelebi  ise tutuklandılar.

(Gazete Duvar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.