Doğa MücadelesiGünün ManşetiManşetUncategorized

Maçka Parkı’ndan ortak ses: İBB elini Maçka’dan çek!

0

Maçka Parkı’nda bir araya gelen doğa hakkı savunucuları tünel projesine karşı mücadele çağrısı yaptı.

Maçka Parkı’nda bir araya gelenler İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) tünel projesine karşı “Parkı ve vadiyi kullanan vatandaşlar, koşucular, cambazlar, dansçılar, piknikçiler, hayvan severler, parkı evi bilen herkes; gelin, bunu hep birlikte engelleyelim” dedi.


Geçen sene başlatılan ve gelen tepkiler üzerine askıya alınan Dolmabahçe-Levazım Tüneli projesinin hayata geçirilmesine tepki gösteren doğa hakkı savunucuları parkta çalışmaların yapıldığı alanda basın açıklaması gerçekleştirdi.  Oyuncu Tilbe Saran’ın da destek verdiği eyleme katılan yurttaşlar “Maçka Parkı’nda tünel istemiyoruz” pankartı açtı.

“Maçka parkına dokunma”, “İBB elini Maçka’dan çek”, “Tüneller trafik sorununu çözmez” dövizlerinin taşındığı eylemde oyuncu Tilbe Saran konuştu.

Saran, Maçka Parkı’nı korumaya dair taleplerini şu şekilde sıraladı:

* Maçka Parkı boş arazi değildir. İstanbulluların yaşam alanıdır!

* Tünelin giriş ve çıkış noktaları, bağlantı yolları, parkın doğal yapısını zedeleyecek!

* Yapılan karayolu tüneli ile artacak trafiğin yarattığı egzoz dumanları parkın temiz havasını yok edecek!

* Kent trafiğini kentin kalbine çeken, insan odaklı değil, araç odaklı olan bu karayol projesi gelecekte daha büyük trafik sıkışıklıklarına neden olacak!

* Yeşil alanların, parkların, altları oyulup betonlaştırıldıkça yağmur suları toprakla buluşamayacak. Yağan en hafif yağmurda bile afet manzaraları ile karşılaşacağız!

* Depremini bekleyen bir şehrin altının oyulması güvenlik riski yaratacak. Bölgenin yegane afet toplanma alanı olan park güvenli olmaktan çıkacak!

Taleplerini sıralayan Saran, “Parkı ve vadiyi kullanana vatandaşlar, koşucular, cambazlar, dansçılar, piknikçiler, hayvan severler, parkı evi bilen herkes; gelin, bunu hep birlikte engelleyelim. Parkımıza sahip çıkalım. Şehir, hep birlikte mücadele edersek kurtulur. Maçka Parkı hepimizin” dedi.

Oyuncu Tilbe Saran’ın konuşmasının ardından eylem alkışlarla son buldu

 

(Evrensel)

You may also like

Comments

Comments are closed.