ManşetTürkiye

Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Ilıcak’a ağırlaştırılmış müebbet

0

Aralarında Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın da olduğu 6’sı tutuklu 7 sanıklı 15 Temmuz darbe girişimi medya davasında karar çıktı.

Silivri’de görülen davada İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi Ahmet ve Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Fevzi Yazıcı, Faruk Şimşek ve Şükrü Tuğrul Özşengül hakkında “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Tutuksuz yargılanan Murat Tibet Sanlıman ise beraat etti.

T24’ün haberine göre Mahkeme “Meclisi ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve “hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamalarından karar verilmesine yer olmadığına hükmetti.

19 Haziran 2017’de görülmeye başlayan dava kapsamında bugüne dek beş duruşma yapıldı.

Ahmet Altan mahkemedeki duruşmalarda “Bugüne kadar yüzlerce kez yargılandım. 28 Şubat’ta yargılandım, sıkıyönetim mahkemelerinde yargılandım, devlet güvenlik mahkemesinin ucubelerinde yargılandım, fakat ilk defa anaysa suçu işleyen bir mahkemede yargılanıyorum. Böyle bir yargılama ne Osmanlı’da ne Cumhuriyet tarihinde görüldü. Hiçbir devlet, iki siyasetçiyle iki yargıcın hukuk devletini çökertmesine izin vermez. Vermeyecektir de. Hukuk dışı, Anayasa dışı, yasa dışı yolculuktan vazgeçmeniz herkes için daha hayırlı olacaktır.” diyerek savunma yapmıştı.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.