Doğa MücadelesiGünün ManşetiManşet

Doğa koruma mücadelesinde online rehber kazdagim.com yayında!

0

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Derneği, yaklaşık bir yıldır yürüttüğü WWF- Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından desteklenen “Kazdağı ve Çevresi Çevre Örgütlerinin Savunuculuk Kapasitelerinin Geliştirilmesi” projesi kapsamında, doğa koruma mücadelesinde yol gösterici olması amacıyla bir web sitesi kurdu.

www.kazdagim.com adresinden kullanıcılar Kaz Dağı ve çevresindeki Çevre Etki Değerlendirme Süreçlerini takip edebilecek, itiraz dilekçelerini duyurabilecek, savunuculukla ilgili bilgi ve belgelere ulaşabilecek.

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süheyla Doğan, sitenin kuruluş amacının Kazdağı yöresindeki ÇED süreçleri ve hukuki mücadelelere yönelik yol gösterici bir kılavuz hazırlamak olduğunu söyledi.

Kullanıcılarınsite üzerinden ÇED süreçlerini açıklayan dökümanlara ulaşabileceklerini ve ÇED sürecinin nasıl işlediğini görebilmelerini sağladıklarını anlatan Doğan, mevcut ÇED süreçlerinde eleştirdikleri taraflara iyileştirilmesi amacıyla dikkat çektiklerini aktardı.

Stratejik Çevresel Değerlendirme konusunun az bilindiğini anlatan Süheyla Doğan, bu konu hakkındaki bilgilerin ve ÇED süreci takip dosyalarının siteden paylaşıldığını, Bakanlığın Balıkesir ve Çanakkale çevresindeki ÇED süreci duyurularının da siteden takip edilebileceğini ifade etti.

www.kazdagim.com web sitesinde savunuculuk faaliyeti yürüten ilgili sivil toplum kuruluşları ve doğa savunucusu kurumlarından listelerine de “Faydalı Linkler” kategorisinde ulaşılabiliyor.

STK’ların yol göstericisi: Savunuculuk El Rehberi

Derneğin hazırlamış olduğu, savunuculuk tanım ve yöntemleri, Çevresel Etki Değerlendirme ve Stratejik Çevresel Değerlendirme süreçleri ve çevre mevzuatı hakkında bilgilerin yer aldığı “Savunuculuk El Rehberi”nin PDF’ine siteden ücretsiz ulaşılabiliyor.

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.