LGBTİ+Manşet

Diren Coşkun cezaevindeki hak ihlallerinin son bulması için 21 gündür açlık grevinde

0
Diren Coşkun

LGBTİ aktivisti Diren Coşkun’un hak ihlallerinin son bulması ve ameliyat hakkı için Tekirdağ Cezaevi’nde başladığı açlık grevinde 21. güne girdi. Destek için kendisi de açlık grevine başlayan İstanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kıvılcım Arat Diren Coşkun’un sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Arat’tan sonra Irmak Keskin de 3 günlük açlık ve sessizlik grevi başlattı.

Diren Coşkun

Tekirdağ 2 No’lu Cezaevi’nde kamuoyunda “tabutluk” olarak ifade edilen hücrede tutulan LGBTİ+ aktivisti Diren Coşkun’un 25 Ocak’ta başladığı açlık grevi 21. gününe girdi.  İstanbul  LGBTİ  Dayanışma  Derneği  Yönetim  Kurulu  Üyesi ve Demokratik Kadın Hareketi Sözcüsü Kıvılcım Arat ise, Diren Coşkun’a destek için 8 gündür açlık grevinde.

“Sadece su ve küp şeker alıyor”

Kıvılcım Arat

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kıvılcım Arat, şunları belirtti: “Kilo kaybı var. Sadece su ve küp şeker alıyor. Vitamin takviyesi alamıyor. Halsizlik ve yorgunluk hissediyor. Fakat mücadele kararlılığı mevcut. Açlık Grevine başladığı için infaz kurumu idaresince açılan soruşturma kapsamında ‘3 ay faaliyete katılmama’ cezası aldığını söyledi. İnfaz hakimliğine itiraz etmekle birlikte zaten hiçbir faaliyete erkek cezaevinde olmalarından dolayı katılmadığını söyledi.”

 

Arat, “Özellikle kamuoyu ile paylaşmamı istediği bir şey var. Cümleyi olduğu gibi aktarıyorum; ‘Tekirdağ 2 Nolu’da taciz, tecrit ve işkence var. Gardiyanların saldırısından sonra içlerinden biri kendisine ‘istediğin hiçbir şey olmayacak. Cehenneme kadar yolun var! Öl, geber!’ diyerek bağırmış. Cinsiyet değişikliği için açtığı dava ‘görevsizlik’ kararı verilerek kapatılmış. Başladığı açlık grevi eylemini sonuna kadar götüreceğini, bunun insanlık onuruyla ilintili olduğunu, evrensel hukuk kurallarıyla bağdaşmadığını söylüyor” ifadelerini kullandı.

Irmak Keskin’den açlık ve sessizlik grevi

Kıvılcım’ın ardından Irmak Keskin de bugün Diren’in eylemine destek vermek için 3 günlük açlık ve sessizlik grevi başlattığını açıkladı. Facebook’tan yaptığı duyuruda Coşkun’un eylemine destek vermek ve yalnız olmadığını hissettirmek için 3 günlük açlık grevine başladığını belirten Keskin,  “Tüm susanlara, tepkisiz kalanlara inat, kendi varoluşumdan bir başka anlamda vazgeçerek  açlık grevi süresince sessizlik yemini edeceğimi ve yazılı, sözlü iletişim kurmayacağımı da belirtmek istiyorum” dedi. Irmak sessizliğinin  Diren’in eylemine tepkisiz kalanlara karşı bir duruş olduğunu söyledi.

Vegan Aksiyon’dan dönüşümlü açlık grevi

Vegan Aksiyon da Diren Coşkun ve “cezaevinde vegan yemek hakkının gasp edildiğini” açıkladıkları Osman Evcan için 6 gündür dönüşümlü açlık grevi yapıyor.

 

(Dokuz8 Haber)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.