KadınManşet

Ankara Mamak’ta cinsel istismara karşı “Kadınlar savunmaya” eylemi

0

Mamak’taki Cafe Woods’ta 14 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara maruz bırakılması ardından yüzlerce kadın olayın gerçekleştiği kafenin önünde eylem yaptı. Eylem sırasında kadınlar kürsüden “Kadınlar savunmaya” çağrısı yaptı.

Geçtiğimiz hafta Ankara’nın Mamak ilçesinde bulunan Cafe Woods’ta uyuşturucu verilen 14 yaşındaki bir kız çocuğu, cinsel istismara maruz bırakıldı. İstismarcı Sedat A.’ya yardım eden İdris D. olayın ertesi günü tutuklanırken Sedat A. bulunamamıştı. Anne N.D.’nin kadınlarla irtibata geçmesinin ardından kadınların başlattığı sosyal medya kampanyası sonucunda Sedat A. bir gün içinde yakalandı.

Kadınlar 13 Şubat Salı günü 19.00’da istismarın yaşandığı yerin önüne çağrı yaptı. Eylem öncesinde kafenin etrafında barikat kuran polis “Eylemi yaptırmayacağız” diyerek tehdit etse de polisin tehditlerine rağmen kitlesel bir eylem yapıldı.

Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Dilara Doğanbaş, kafenin adının daha önce birçok kez uyuşturucu kullanımıyla gündeme geldiğini belirterek “Şimdiye kadar hiçbir işlem yapılmaması, çocuğun ifade verirken yaşadığı olaydan sorumlu tutulması ve Sedat A.’nın bir hafta boyunca ‘bulunamamasının’ tesadüf olmadığını biliyoruz” dedi.

Mamak’ta yaşayan insanların birçoğunun, mahallelerinde uyuşturucu satıldığına dair bilgisinin olmasına rağmen, emniyet mensuplarının hiçbir işlem yapmadığını vurgulayan Doğanbaş, “Mamak’ta gençlik bilerek ve istenerek uyuşturucu batağının içerisine sürükleniyor” ifadelerini kullandı.

İstismarı gerçekleştirenlerin “Bir kereden bir şey olmaz” diyenler tarafından beslendiğini belirten Doğanbaş “İktidarın kadın ve çocuk düşmanı, her zaman erkekten yana olan politikaları yüzünden erkekler her geçen gün daha fazla cesaret alarak kadınların ve çocukların bedenleri üzerinde keyiflerince denetim sağlayabileceklerini düşünüyorlar” dedi.

Açıklamanın ardından söz alan ve tecavüz ve çocuk istismarı vakalarının münferit olmadığını belirten kadınlar tüm kadınlara “Kadınlar savunmaya” diyerek seslendi.

 

(Sendika.org)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.