DünyaManşet

Güney Kıbrıs’ta yeniden seçilen Anastasiadis: Hedef Kıbrıs’ın bölünmüşlüğüne son vermek

0

Güney Kıbrıs’ta 4 Şubat Pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Nikos Anastasiadis oyların yüzde 56’sını alarak tekrar seçildi. Anastasiadis, “Kıbrıs’ın bölünmüşlüğüne son vermek için” Kuzey Kıbrıs ile diyaloğu sürdüreceklerini söyledi.

Güney Kıbrıs’taki cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turda oyların yüzde 56’sını alan görevdeki muhafazakâr devlet başkanı Nikos Anastasiadis yeniden cumhurbaşkanı seçildi. Sol kanadın adayı Stavros Malas yenilgiyi kabul ettiğini duyurdu.

550 bin kayıtlı seçmenin bulunduğu Güney Kıbrıs’taki ikinci tur oylamaya katılım oranı yüzde 73’le ilk turdakinin biraz üzerinde oldu.

Komünistler tarafından desteklenen Malas, Anastasiadis karşısında 2013’ten sonra ikinci kez yenilgi almış olmasından hayal kırıklığı duyduğunu söyleyerek “sosyal adalet ve Kıbrıs anlaşmazlığı için verdikleri mücadelenin süreceğini ve davalarının kaybedilmiş olmadığını” belirtti.

Seçimin galibi Nikos Anastasiadis ise, “Kıbrıs’ın bölünmüşlüğüne son vermek amacıyla” Kıbrıs Türklerinin lideri Mustafa Akıncı ile diyaloğu sürdüreceklerini söyledi. Malas da diyalogdan yana çıkmış ve muhafazakâr rakibini bu konuda çekingen davrandığı gerekçesiyle eleştirmişti.

Akıncı ve Anastasiadis arasında Mayıs 2015’ten bu yana devam eden müzakereler çerçevesinde yapılan 16 Şubat 2017’Deki görüşmeden sonra taraflar biraraya gelmemişti.

O görüşmede her iki taraf da birbirinin masadan kalktığını söylemişti.

 

(Bianet)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.