ManşetTürkiye

Türk Tabipleri Birliği üyesi 8 doktor adli kontrol kararı ile serbest

0

Zeytin Dalı Harekatıyla ilgili yaptıkları, “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” açıklaması nedeniyle haklarında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyesi 8 doktor savcılık ifadelerinin ardından adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Raşit Tükel ifadesinde Birlik olarak, çatışma ve savaşın sağlığı tehdit ettiği için karşı olduklarını, PKK’dan kaynaklı şiddet eylemlerini de kınadıklarını anlatarak, “Beşiktaş’taki patlamada yaralanan polislerimizi Şişli Etfal Hastanesinde bizzat ziyaret ettim” dedi.

Afrin’de TSK’nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” açıklamasını yapan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi 11 doktor “terör örgütü propagandası yapmak”, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan gözaltına alınmıştı. 3 doktor geçen hafta ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken Emniyetteki işlemleri tamamlanan TTB Başkanı Raşit Tükel’in de aralarında bulunduğu 8 doktor da dün adliyeye sevk edildi.

TTB Başkanı Raşit Tükel ifadesinde savaşın ölümlere yıkımlara, suların zehirlenmesine, göçe yol açtığına dikkat çekmiş, “Bu yüzden tam bir halk sağlığı sorunudur. Hekimlik ve insanlık değerleri doğrultusunda insan yaşamını tehdit eden her türlü unsura yönelik endişelerimizi belirttik. Açıklamadaki dikkat çekilen husus bütün çatışma ve savaş hallerine ilişkindir. Ayrıca ülkemizde bulunan Suriyelilerle ilgili savaş, göç gibi durumların olumsuz etkileri üzerine çalıştayımız oldu ve bu sorunun çözümlerine ilişkin sonuç bildirgesi hazırladık ve yayınladık. Bu bildirgeden Sağlık Bakanlığına da gönderdik. Açıklamalarımız politik olgulardan bağımsız olarak sağlık açısından değerlendirilmelidir” şeklinde konuşmuştu.

 

(Hürriyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.