Hafta SonuKitapManşet

[Çocuklar için Kitaplar] Düş Kurdu Bir Düş Kurdu – Nazan Önenç Sönmez

0

Sekoyana’nın Kapıları’ndan sonra bir kez daha Şiirsel Taş’ın yazdığı bir kitap ile beraberiz; “Düşkurdu bir düş kurdu”. Kitap on hikayeden oluşuyor, her biri birbirinden heyecanlı ve keyifli hikayeler.

Örneğin birinde şahane bir oyun öğretiyor.  Hikayenin adı “Haydisiz Zamanlar Oyunu”. Hikayenin başrolleri abla ve kardeş. İskelede vapur beklerlerken ablası kardeşine dönüp, “Her gün oynamamız gereken bir oyun olduğunu farkettim.“  diyor ve sonrasında oyunu anlatmaya başlıyor. “Haydi! “ demeden yani hayatın akışına hız katmadan hayatı seyir etmeye zaman bırakmak. Eesasen oyunun kuralı bu kadar. Ve sonra kendi günlerinde ne kadar çok “Haydi !“ ile başlayan hayat hızlandırıcı cümlelere maruz kaldıklarını farkedip üzerinde sohbet etmeye başlıyorlar. Oldukça keyifli bir sohbete ortaklık ediyoruz bu hikayede. Abla, oyunu anlatırken ekliyor, “Unutma, bütün günü böyle geçiremeyiz. Ama hiç olmazsa bir saatliğine bu oyunu oynayabiliriz. ”Ne kadar da gerçek bir cümle, evet elbette günün her anını böyle geçiremeyiz. Yaşımız kaç olursa olsun hepimizin ayrı sorumlulukları ve yapması gereken işleri var ama  hayatı izleme, seyir etme, fark edebilme, azıcık olsun yavaşlayabilme, fikirleri hür bırakıp sadece kuşu izleyebilmek için ve ruhun da ihtiyacını karşılaması için bize zaman gerek.

Bir diğer hikayenin adı “Kırıntı Evreni“ hikaye masanın altındaki kek kırıntısının “Yeteeeeer!” diye bağırması ve, ”Bari bir kuşun kursağından geçsem, sonum elektrik süpürgesi tarafından vakumlanmaktan farklı olurdu” diye iç çekmesi ile başlıyor. Hikayede kırıntılar ve bu kırıntıları yaratan iki kardeş var. Kırıntıların gözünden izliyoruz dünyayı. Bakış açılarını kalıplara sokmayan hikayeleri seviyorum, hayal dünyasının kapısını aralıyor.

Dilerim o hayal dünyasının kapısı hep açık kalsın ve sonra kendi hayal alemlerinde seyahate çıksın ca’nım çocuk, ca’nım insan.

Sevgili okur, bu kitabı çocuk yamacına yakın ve insanların ulaşabileceği yerlerde tutun dilerim.

Haydi!’siz zamanınız bol olsun.

Sevgi ve muhabbette kalın.

Kitabın Adı : Düşkurdu bir düş kurdu

Yazar : Şiirsel Taş

Resimleyen : Oğuz Demir

Yayınevi; SEV Yayıncılık

128 Sayfa

 

Nazan Önenç Sönmez

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.